"Lähdetään kauas pois" - kohti Australiaa ja Fijiä!

Share |

Keskiviikko 11.6.2014 - Mikko


Kesäloma lähestyy. Kevät on ollut kovin kiireinen ja AddSearchissa tapahtuneiden pienten henkilöstömuutosten myötä tekemistä on riittänyt kaksin verroin. Työt Kotisivukoneella päättyvät kesäkuun lopussa ja on aika kääntää uusi sivu elämässä. Samalla on tullut myös mietittyä heinäkuun lomasuunnitelmia, jotka alkavat nyt olemaan pieniä yksityiskohtia vaille selvillä. Tällä kertaa suunnitelmissa on lähteä jälleen yksin reissuun ja nyt kohti Australiaa ja Fijiä! Tiedossa on epäilemättä taas huikea seikkailu.

brisbane_during_twilight.jpg
Upea Brisbane.

Aloitan reissun pitkällä lennolla Singaporen kautta Australian Brisbaneen. Kaupunki on tuttu vajaan 20 vuoden takaa – tosin vain hämäriä muistikuvia sieltä täältä. Kaupunki on kuitenkin jäänyt todella mieleeni ja kun joskus pohdin mahdollisia ulkomaan asumispaikkoja, niin Brisbane on ollut listan kärkipäässä. Aivan alkuperäinen idea oli vuokrata Brisbanesta auto ja lähteä ajamaan itärannikkoa pitkin kohti Pohjoisen trooppista Cairnsin kaupunkia. Lopulta Fiji vei kuitenkin pidemmän korren.

Vietän reissun pari ensimmäistä päivää tutustuen Brisbaneen. Sää ei ole Australiassa välttämättä tuohon aikaan aivan optimaalisin, mutta Brisbanen korkeudella sen pitäisi olla kuitenkin mukavan lämmin. Brisbanessa ehdin viettää kaksi päivää, ennen kuin nousen Fiji Airwaysin lennolle kohti Fijin pääsaarella sijaitsevaa Nadin kaupunkia. Olen haastatellut muutamia Fijillä käyneitä (erityiskiitos Katri!) ja vakuutuin, että Yasawa –saariryhmät ovat Fijin ehdoton huippukokemus. Niinpä siirryn suoraan yölennolta kohti saarihyppelyn ensimmäistä etappia.

barefoot.jpg

Yasawa –saariryhmälle tehdään erilaisia matkakokonaisuuksia, joista valitsin viiden yön mittaisen version. Se sisältää kolme eri saarta, joissa kahdessa vietän kaksi yötä ja yhdessä yhden yön. Saaret ovat pääosin hyvin pieniä ja esimerkiksi South Sea Island –saarella ei ole vakituista asutusta ja matkailijoitakin kerrallaan vain parisen kymmentä. Majoitun kaikilla saarilla enemmän tai vähemmän yhteismajoituksissa, eli esimerkiksi 20 hengen dormissa muihin reissaajiin tutustuen. Katamaraanialus kuljettaa reissaajia saarelta toiselle ja saaret, majoitusolosuhteet ja ohjelmat eroavat toisistaan monin tavoin.

barefoot2.jpg


getting-there-and-back.jpg
Katamaraani kuljettaa matkailijoita saarelta toiselle.

Saarilla on paljon tekemistä ja pakettiini kuuluu kaikki retket, sukellukset ja muut ohjelmat. Kristallinkirkkaat vedet, valkoinen hiekkaranta ja aurinko ovat tämän reissun ydin. Vaikka olenkin yleensä suosinut kaupunkireissuja, pitkiä kävelyjä ja liikkumista erilaisista paikoista toisiin (rannalla olemisen sijaan), tuntuu tämänkaltainen rennompi reissu nyt hyvältä valinnalta. Ja kun reissuun yhdistää Brisbanen ja Sydneyn kaltaiset kohteet, on vaihtelevuuttakin aivan riittävästi.

southseaisland2.jpg
South Sea Island on pienen pieni saari Fijin pääsaaren lähellä. Tohon pieni tsunami niin eipä jää paljon jäljelle..

Saarihyppelyn päätteeksi palaan vielä yhdeksi yöksi pääsaarelle Nadiin, jonka majoituksen varaan vasta reissun päältä. Luultavasti vuokraan Nadissa yhdeksi päiväksi auton ja kierrän pääsaarta ihmetellen. Illalla onkin sitten lento kohti Sydneytä, jossa vietän pari päivää päänähtävyyksiin tutustuen ennen kotimatkalle lähtöä. Sydneyssä asustaa muutama Pohjois-Korean reissulta tuttu kaveri, joita saatan ehkä käydä moikkaamassa jos kenguruilta ja koaloilta kerkiän.

sydney.jpg

Tuskin maltan odottaa kesäkuun loppua ja tätä seikkailua!

Avainsanat: reissut, australia, fiji


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini