Yhteenvetoa Australian ja Fijin reissusta

Sunnuntai 13.7.2014 klo 9:37

2014-07-05_13.42.36.jpgParin viikon reissu Australiaan ja Fijiin oli upea kokemus! Reissu oli sekoitus kaupunkimatkailua ja rentoa rantaelämää kuvankauniin Fijin maisemissa. Kahden viikon matka maailman toiselle puolelle on melko lyhyt ja jutellessani reppureissaajien kanssa Fijillä, kaikki olivat ihmeissään tästä pikapyrähdyksestäni. Monilla reissaajilla oli takanaan kuukausien mittainen seikkailu eri puolilla maailmaa ja yllättävän moni eurooppalainen oli tullut Fijille opiskeluidensa päätyttyä Australiassa ja ennen kotiin palaamista. Melkein olin kehittää itselleni jonkinlaisen huikean kuukausia kestäneen ”seikkailutarinan”, jotta olisin kokenut kuuluvani paremmin joukkoon :-)

Lue lisää »

1 kommentti . Avainsanat: reissut, australia, fiji

Reissu huipentui upeaan Sydneyhin

Lauantai 12.7.2014 klo 7:38 - Mikko

img_96382.jpgReilun neljän tunnin lennon jälkeen saavuin Sydneyhin iltakymmeneltä paikallista aikaa. Otin junan lentokentältä kaupunkiin ja marssin keskeisellä paikalla sijainneeseen hotelliini. Hotellin respa oli mennyt jo kiinni, mutta huoneen avainkortti odotti nimelläni tiskillä. Soitin Viberin kautta pari puhelua Suomeen ja suunnittelin hieman seuraavan päivän ohjelmaa.

Heräsin aamulla 6:30 ja lähdin kaupungille. Kaupunki oli jo herännyt ja aurinko nousi lämmittäen muuten hieman viileätä Sydneyn talvista ilmaa. Huppari päällä kulkiessa oli aamulla hieman viileää, mutta ei pahasti.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: reissut, australia

Vaellusretki Mount Mitchell -vuorelle paikallisen perheen kanssa

Perjantai 4.7.2014 - Mikko

img_88892.jpgYritin eilen illalla löytää sopivaa retkeä tälle päivälle. Ajatus oli lähteä hieman kaupungin ulkopuolelle tutustumaan sademetsään, valaisiin tai jotain vastaavaa. Kaikki yrittämäni retket olivat kuitenkin jo täyteen buukattuja tai niitä ei tehty torstaisin. Paikallisen turistitoimiston tyttö soitteli puhelin sauhuten eri matkanjärjestäjiä läpi, mutta tuloksetta. Lopulta homma sai kuitenkin onnellisen ja yllättävän lopun, kun sain yhteyden yksityisyrittäjänä toimivaan Lucyyn.

Lucy on pyörittänyt omaa matkatoimistoaan viime syksystä. Aikaisemmin japanin kielen kursseja vetänyt reilu nelikymppinen nainen perusti oman matkatoimiston rakkaudesta vaellukseen ja on saanut bisneksensä kohtuullisen mukavasti pyörimään. Homma oli tosin pysähtyä tällä kertaa siihen, että Lucy oli torstaipäivän vapaalla, mutta kuten me yrittäjät yleensäkin, myös hän haistoi bisneksen paikan. Hän tarjosi minulle mahdollisuuden lähteä perheensä kanssa vaeltamaan reilun tunnin ajomatkan päässä sijaitsevalle Mount Mitchell –vuorelle, jonne hän oli lähdössä ystäväperheensä kanssa. Niinpä löysin itseni aamulla Kia –merkkisestä autosta, joka kiisi pitkin maantietä kohti upeita maisemia. Lucyn ja hänen ystävänsä Sonyan lisäksi matkassa oli peräti kuusi lasta, jotka olivat iältään 6-12 –vuotiaita.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: reissut, australia

Matkalla Brisbaneen ja kenguruita & koaloita

Keskiviikko 2.7.2014 - Mikko

img_87362.jpgMatka Australiaan on pitkä. Lensin ensin Finnairilla Singaporeen 11 tuntia ja muutaman tunnin odottelun jälkeen matka jatkui vielä seitsemän tunnin verran kohti Brisbanea. Lentäminen ei ole varsinaisesti kivaa ja 11 tuntia perse hiessä penkissä ei ole niitä miellyttävimpiä kokemuksia. Siitä huolimatta ne ovat osa seikkailua ja reissua ja oikealla asenteella niistä selviää mukavasti. Jotkut aina sanoo, että Australiaan asti ei kannattaisi kahdeksi viikoksi edes lähteä kun matkatkin ovat niin pitkät. Itse olen eri mieltä ja minulle parin viikon mittainen reissu ja elämys on mitä sopivin tapa nähdä maailmaa.

Lue lisää »

2 kommenttia . Avainsanat: reissut, australia

"Lähdetään kauas pois" - kohti Australiaa ja Fijiä!

Keskiviikko 11.6.2014 - Mikko

southseaisland.jpgKesäloma lähestyy. Kevät on ollut kovin kiireinen ja AddSearchissa tapahtuneiden pienten henkilöstömuutosten myötä tekemistä on riittänyt kaksin verroin. Työt Kotisivukoneella päättyvät kesäkuun lopussa ja on aika kääntää uusi sivu elämässä. Samalla on tullut myös mietittyä heinäkuun lomasuunnitelmia, jotka alkavat nyt olemaan pieniä yksityiskohtia vaille selvillä. Tällä kertaa suunnitelmissa on lähteä jälleen yksin reissuun ja nyt kohti Australiaa ja Fijiä! Tiedossa on epäilemättä taas huikea seikkailu.

Aloitan reissun pitkällä lennolla Singaporen kautta Australian Brisbaneen. Kaupunki on tuttu vajaan 20 vuoden takaa – tosin vain hämäriä muistikuvia sieltä täältä. Kaupunki on kuitenkin jäänyt todella mieleeni ja kun joskus pohdin mahdollisia ulkomaan asumispaikkoja, niin Brisbane on ollut listan kärkipäässä.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: reissut, australia, fiji