Neiti Hillarton on täällä taas!

Share |

Maanantai 29.7.2013 klo 23.24 - Mikko ja Hilla


Neiti Hillartonin seikkailut on lasteni Hillan ja Vilhon kanssa luomamme agenttiseikkailuelokuva, jonka ensimmäinen osa toteutettiin kesällä 2011. Tuolloin vasta 6-vuotias Hilla ratkaisi 500-vuotta vanhan Vilhortzonin aarteen mysteerin uskomattoamssa seikkailussa, josta ei puuttunut säpinää ja vauhdikkaita tilanteita. 3-vuotias Vilho täydensi leffapläjäystä toimimalla kauppias Valttona ja kapteeni Vilttona.

altaalla.jpg

2011 vuoden projekti oli sen verran iso, että seuraavana kesänä ei tullut mieleenkään tehdä jatko-osaa. Kuitenkin vajaa pari vuotta myöhemmin into uuden leffan kuvaamiseen alkoi kasvaa ja kehittelimme lasten kanssa jatko-osaa: Neiti Hillarton ja vankityrmän mysteeri.

Ideat ja tuotanto ovat kasvaneet toissavuotisesta, mutta kuvaus- ja leikkaustaidoissani ei ole tapahtunut vastaavaa kehittymistä. Ajatus onkin tehdä vajaavaisilla taidoillani hienoja juttuja ja korvata taito tiukalla yrittämisellä. Siitä leffa ei ainakaan jää kiinni. Sen sijaan lasten osalta voidaan odottaa entistäkin hienompia näyttelijäsuorituksia! Tämän vuoden leffassa käytetään mm. lentokonetta, helikopteria, limusiinia ja hotellin sviittiä.

Leffan tekeminen on ollut todella mukavaa puuhaa. Toisaalta on ollut jopa huvittavakin huomata, että ennen kuvauksia visiot otoksista ovat James Bond -elokuvien luokkaa ja sitten kun kuvaukset aloitetaan niin todellisuus iskee kasvoille ja yritetään raastaa jotain matskua kasaan. En myöskään halua ottaa liikaa otoksia ja kuvata kohtauksia uudelleen ja uudelleen - näin se pysyy motivoivana ja hauskana kaikkien projektissa mukana olevien näkökulmasta.

Olen saanut paljon avustajia ja kumppaneita, joiden kautta on saatu edullisesti tai ilmaiseksi kalustoa käyttöön. Toisaalta kun ei olla sitä James Bond -tuotantoa kuitenkaan tekemässä, niin kuvauspaikoilla on toisinaan hieman kiire kun ei halua liikaa häiritä. Hotellin aulassa oli paljon asiakkaita ja sopivan kuvauspaikan löytäminen otti aikaa, lentokoneen miehistö odotti pääsyä lepopaikalle ja hevostallilla hevonen alkoi hermostumaan häslingistä ympärillään. Hommat pitää laittaa nopeasti ja tehokkaasti purkkiin, mutta sehän kyllä sopii meille!

lentokone.jpg
Lensimme Poriin Air100 lentoyhtiön Saab koneella.

En viitsi paljastaa liikaa juonesta, mutta alta löydät muutamia kuvia kuvauksista ja voit seurata leffan etenemistä myös omasta Hillarton –blogista: www.neitihillarton.com

limusiini.jpg

limusiini2.jpg

Vilho ja Hilla limusiinissä Klaus K hotellin edessä.


kopteri.jpg

Helikopterikohtauksessa käytettävä helikopteri.

klausk.jpg

Hillartonin sviitti 507-508

hevonen.jpg

Hevoskohtauksen kuvaukset Kirkkonummella

ohjaamo_vilho.jpg

Lapset pääsivät tutustumaan lentokoneen ohjaamoon Helsinki-Pori-Helsinki reitillä.

Avainsanat: perhe, neiti hillarton


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini