Kesälomareissu Pariisiin ja Disneylandiin

Share |

Perjantai 26.7.2013 klo 10:13 - Mikko


Kesäloman kääntyessä kohti loppuaan lähdimme vielä lasten ja Kimmon, Lauran & Luukaksen kanssa Pariisiin tutustumaan mm. Eiffel –torniin, Notre Dameen ja mikä tärkeintä Disneylandiin!

img_8979.jpg

Lapset odottivat reissua valtavasti ja päiviä laskettiin jo pitkään ennen lähtöä. Olimme varanneet paikalliselta asukkaalta n. 120 neliön kämpän, joka osoittautui todella viihtyisäksi ja toimivaksi ratkaisuksi. Kimmo varasi kämpän www.airbnb.fi –palvelun kautta.


Pariisissa oli todella kuuma – joka päivä reilut 30 astetta. Ensimmäisenä päivänä pistäydyimme Eiffel –tornissa ja pitkistä jonoista huolimatta kipusimme tornin huipulle. Huipulta oli huikeat näkymät Pariisin ylle.

img_8584.jpg

Reissun toinen päivä kierreltiin edelleen kaupunkia ja kävimme mm. Notre Damen –kirkossa ja jokiristeilyllä. Lapset jaksoivat kiertää varsin hienosti, vaikka muutama aste viileämpi ilma olisi varmasti helpottanut.

img_8964.jpg

Sitten olikin edessä reissun kohokohta: kaksi päivää Disneylandissa. Tätä lapset ovat odottaneet vuosia, katsoneet kuvia ja unelmoineet. Nyt tämä unelma oli toteutumassa. Disneyland on valtava paikka ja kiertämiseen voisi käyttää päiviä. Moneen laitteeseen on pitkät jonot ja mekin jonotimme muutamiin laitteisiin jopa 45 minuuttia. Tämä ei kuitenkaan menoa haitannut ja kahden päivän aikana kävelimme pitkin Disneylandia lähes 24 tuntia! Tuntui kuin puolimaratonin olisi juossut!

img_9318.jpg

Viimeisenä päivänä meillä oli aikaa klo 16:00 asti, kunnes lähtisimme lentokentälle. Kävelimme vielä Seinen rannalle, johon oli rakennettu hieno biitsi. Otimme muutamat kylmät juomat ja nautimme auringonpaisteesta.

Reissuun sattui myös Tour de Francen maaliintulo. En ole koskaan oikein tätä dopinglajia ymmärtänyt, mutta pitihän se käydä tsekkaamassa. Kaupunki oli täynnä väkeä, katuja suljettu ja ihmismassojen takaa näkyi parin pyöräilijän kypäräkin! Ihmiset kohahtelivat aina ranskalaisen pyöräilijän mennessä ohi. 

2013-07-21_21.33.36.jpg

Tour de Francen maaliintulo Champs Elyseellä.


img_8566.jpg

Hilla, jonka iskä ei kuulemma tiedä yhtään mitään muodista, haluaisi tehdä muotilehden. Crocsit ei kyllä oikein ehkä istu tähän kuvaan.

img_8810.jpg

Herkkää.


img_9036.jpg

Vilho jokiristeilyllä

img_8955.jpg

Petri Nygård
 

img_9660.jpg

Disneylandin paraati


img_9892.jpg

Biitsi Seinen rannalla

Katso lisää kuvia reissusta

Avainsanat: reissut, ranska


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini