Valko-Venäjä - Euroopan viimeinen diktatuuri

Share |

Torstai 14.5.2015 - Mikko


George W. Bush määritteli taannoin ”Pahan akselin”, eli maat jotka tukevat terrorismia. Näihin maihin kuuluvat Iran, Irak ja Pohjois-Korea. Lisäksi samaan sakkiin (”beyond the Axis Evil”) luetaan Kuuba, Libya ja Syyria. Condoleezza Rice täydensi listaa vielä kolmella maalla (”outpost of tyranny”): Valko-Venäjällä, Burmalla ja Zimbabwella.

En ota kantaa Bushin ja Ricen näkemyksiin, mutta olen nyt kolunnut nyt näitä maita kohtuullisen hyvin. Tänä vuonna on tullut käytyä niin Iranissa kuin Kuubassakin ja vuosi sitten Pohjois-Koreassa. Nyt lista saa jälleen täydennystä kun lähden tutun ja turvallisen matkakaverin Jannen kanssa Valko-Venäjälle. Aikaisemmin olen käynyt myös Burmassa (Myanmar), joten listalla on jäljellä enää ehkä ne haastavimmat maat.

vv.jpg
Valko-Venäjän hallituksen rakennus ja Leninin patsas Minskin keskustassa Itsenäisyyden aukiolla. (Kuva Wikipedia)

Lennämme Minskiin Riikan kautta, jossa vaihdamme Valko-Venäjän lentoyhtiön koneeseen. Ensimmäiseksi kahdeksi yöksi olemme varanneet hostellin Minskin keskustassa, jossa majailemme neljän hengen huoneessa. Hintaa tuli n. 15€/yö/naama.

Tästä eteenpäin suunnitelmia ei vielä ole ja tietoa maasta, etenkin Minskin ulkopuolelta, on saatavilla melko niukasti. Mikäli ajokortin kanssa ei tule ongelmia, niin yhtenä ajatuksena on vuokrata auto ja lähteä ajelemaan joko itään tai länteen. Lännessä lähellä Puolan rajaa sijaitsee Brestin kaupunki, joka on ainakin mainittu mielenkiintoisena kaupunkina muutamissa eri lähteissä.

Tätä noin 10 miljoonan asukkaan maata hallitsee rautaisin ottein presidentti Aljaksandr Lukasenka, jota on kutsuttu Euroopan viimeiseksi diktaattoriksi. Pääkaupunki Minsk tuhoutui pahoin toisessa maailmansodassa ja sen jälkeen kaupunkia onkin rakennettu "Neuvostohenkeen", joten tiedossa lienee paljon betonia ja jykeviä rakennuksia, mutta myös joitakin upeita vanhoja rakennuksia ja linnoja.

vv3.jpg
Mirin linna kuuluu Unescon maailmanperintöluetteloon.

Nyt vielä viisumiasiat kuntoon, yksi suunnittelupalaveri Jannen kanssa ja sitten reissuun!

Avainsanat: reissut, valko-venäjä


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini