Espanjan aurinkorannikkolla

Share |

Maanantai 12.1.2015 - Mikko


Viikon reissuun mahtui paljon. Duunien lisäksi ehdin tutustumaan hyvin niin Malagaan kuin lähialueisiinkin, kuten Fuengirolaan, Marbellaan ja hieman kauempana sijainneisiin Sevillaan ja Gibraltariin. On uskomatonta ajatella, että tammikuussa kun Suomessa on parikymmentä astetta pakkasta, löytyy EU-alueelta paikkoja joissa sää on parinkymmenen asteen huitteilla. Malagan kaunis vanhakaupunki yllätti todella positiivisesti ja Marbella oli maineensa veroinen, vaikka tutustuminen jäikin lähinnä rantabulevardilla kävelyyn.

img_0896.jpg

img_0894.jpg

img_0893.jpgFuengirolassa on paljon suomalaisia ja Juha Tapiokin keikkailee täällä!

Torstaina piipahdin Fuengirolassa, jossa salibandypiireistä tuttu Ninnu on asustellut tyttöystävänsä kanssa viime kesäkuusta alkaen. Sää oli hieman vilpoisa ja kiertelimme hetken pitkin rantakatua ja Ninnu kertoi miten elämä Espanjassa hieronta-alanyrittäjänä on sujunut. Fuengirolassa on suuri suomalaisyhteisö ja suomalaisia näkyi paljon. Lopulta lähdimme ajamaan hieman kaupungin keskustan ulkopuolelle Ninnun kämpille, jossa pääsin hierottavaksi.

Perjantai-iltana tutustuin tarkemmin Malagaan. Kävin rannalla ja tutustumassa Malagan keskellä sijaitsevaan vanhaan linnoitukseen ja upeaan katedraaliin.

img_0867.jpg

img_0872.jpg

img_0874.jpg

img_0879.jpg

img_0884.jpg

img_0901.jpg
Katedraali sijaitsee aivan Malagan vanhan kaupungin keskellä.

img_0904.jpg

img_0907.jpg

img_0909.jpg

img_0913.jpg
Upea vuosisatoja vanha katedraali. Uskomatonta millaisia rakennuksia on osattu rakentaa.

img_0915.jpg
Tällaisia videotykit olivat 800-vuotta sitten.


Tällaisessa säässä ja tunnelmassa on kiva mennä päivällä lounaalle. Aurinko paistaa, ihmisvilinää ja katusoittajia.

Lauantaina lähdin ajamaan n. 50 kilometrin päähän Marbellan kaupunkiin. Nyt aurinko paistoi lämpimästi jo aamusta ja pysäköin autoni rannan tuntumaan. Kävelin pitkin kaunista rantabulevardia pitkin ja kävin syömässä pizzan. Ravintolan tarjoilija nappasi minusta kuvan Facebook-sivuille.

Illalla menin vielä katsomaan Malagan La Liga -matsia Villarealia vastaan. Jännittävä ottelu päättyi 1-1 tasapeliin. Katso alta video.

img_0935.jpg

img_0937.jpg

img_0940.jpg

img_0946.jpg

img_0957.jpg

img_0959.jpg
Espanjalainen kalastajakylä "La Cala". Nerokasta!

img_0969.jpg

img_0984.jpg

Malagalta on juuri hylätty maali linjatuomarin toimesta noin minuutin juhlinnan jälkeen. Stadionilla on hirveä älämölö. Peli jatkuu maalipotkulla ja hetkeä myöhemmin raivo muuttuu juhlinnaksi kun Malaga iskee tasoituksen!

Avainsanat: espanja, reissut


Kommentit

24.11.2016 20.17  SariKoo

Olipa kiva löytää näitä sun Espanja-postauksia, kun ollaan miehen kanssa lähdössä sinne talvipakoon ensi kuussa. Malaga näyttäis kyllä tosi kivalta, siellä olis varmasti kaikille kaikkea :)


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini