Säätöä Zimbabwen raja-asemalla

Maanantai 7.12.2015 - Mikko

IMG_71812.jpegYö oli melko tuskainen etelä-arfikkalaisella leirintäalueella, jossa ei näkynyt muita asukkaita erästä zimbabwelaista haahuilijaa lukuunottamatta. Teltassa oli kuumaa ja hikistä, eikä Jannen kuorsaus vieressä yhtään helpottanut asiaa. No, todellisuudessa minä taisin nukahtaa ensin ja Janne taisi joutua kärsimään enemmän minun kuorsaamisesta. Yöllä tuuli melkoisen paljon ja teltan reunukset liehuivat tuulen mukana pitäen kovaa meteliä. 

Aurinko alkoi paistamaan jo hyvissä ajoin ennen kuutta ja heräsimme 6:30 kellon soittoon. Kömmimme ulos teltasta ja nopeiden aamutoimien jälkeen pakkasimme kamppeet ja lähdimme ajamaan kohti Zimbabwen rajaa. Tiet ovat olleet Etelä-Afrikan puolella todella hyvässä kunnossa ja huoltoasemat laadukkaita internet-yhteyksineen. Pikkuhiljaa pohjoista kohti päästyämme tiet alkoivat hieman heiketä ja pikkupaikkakunnat näyttämään rähjäisemmiltä. 

Lue lisää »

4 kommenttia . Avainsanat: reissut, etelä-afrikka, zimbabwe, botswana, sambia

Autolla Afrikassa - 3000 kilometriä seikkailuja eteläisessä Afrikassa

Sunnuntai 6.12.2015 - Mikko

IMG_70412.jpegPitkään odotettu reissumme Afrikkaan oli vihdoin valmis alkamaan. Keltakuumerokotukset, malarialääkkeet ja erilaiset varusteet oli hankittu ja lähdimme Turkish Airlinesin lennolla Istanbulin kautta kohti Johannesburgia iltakuuden aikaan.

Saavuimme Johannesburgin lentokentälle sunnuntaina noin kello 11:00. Astuimme ulos koneesta ja ilma lähenteli jo kolmeakymmentä astetta. Rajamuodollisuudet menivät todella nopeasti eikä maahan tarvittu lainkaan viisumia. Nappasimme rinkkamme hihnalta ja kävelimme tuloaulaan. Siellä meitä oli vastassa autofirman kaveri, joka kuljetti meidät n. 30 minuutin ajomatkan päähän kaupungin ulkopuolelle. Ensisilmäys maahan oli varsin miellyttävä. Leveäet monikaistaiset tiet, varsin hyvä autokanta ja hyväkuntoisia rakennuksia.

Lue lisää »

2 kommenttia . Avainsanat: reissut, etelä-afrikka, zimbabwe, botswana, sambia

Tohtori Nurminen, otaksun?

Torstai 19.11.2015 - Mikko

Formation-of-Vic-Falls.jpgMaailmalla seikkaileminen ja uusien paikkojen tutkiminen on muuttunut valtavasti sitten Tohtori Livingstonen aikojen 1800-luvun puolessa välissä. Tuolloin skotlantilainen tutkimusmatkailija Livingstone tutki eteläistä ”synkkää” Afrikkaa, joka lopulta koitui myös miehen kohtaloksi, kun hän kuoli Sambiassa vuonna 1873 malariaan ja punataudin aiheuttamaan sisäiseen verenvuotoon.

Nyt reilut 140-vuotta myöhemmin suomalaiset seikkailijat Mikko ja Janne lähtevät reissuun Livingstonen jalanjäljissä. Toki tapa reissata on hieman erilainen ja kävelyn sijaan huristelemme pitkin savanneja ja kansallispuistoja Toyota Hiluxilla, jonka lavalla on majoitusta varten teltat. Tarkoitus on ajaa viiden maan alueella yhteensä n. 3500 kilometriä ja majoittua milloin missäkin. Sen verran majoituspaikan kanssa tosin kannattaa olla tarkkana, ettei joudu hätistelemään nälkäisiä hyeenoja koko yötä kuten eräs reissaaja, joka kertoi kokemuksistaan omassa blogissaan.

Lue lisää »

1 kommentti . Avainsanat: reissut, zimbabwe, botswana, namibia, e-afrikka, sambia

Airbnb Open tapahtuma keskeytyi Pariisin verilöylyn vuoksi

Tiistai 17.11.2015 - Mikko

2015-11-12_12.27.312.jpgViime viikko oli vauhdikas. Ensin keskiviikkona olin koko päivän Slushissa Pikkuyrittäjien kanssa ja torstaiaamuna lähdin aikaisin kohti Pariisia ja Airbnb Open konferenssia. Olin varannut reissun jo hyvissä ajoin ja tavoitteena oli tutustua muihin Airbnb hosteihin, kuulla muutamia hyviä puheenvuoroja ja ylipäänsä vain haistella tunnelmaa joka tässä Airbnb yhteisössä vallitsee.

Olin alun perin lähdössä reissuun yksin, mutta lopulta sain houkuteltua mukaan uudet ystäväni Marcuksen ja Saberin. Marcus lensi paikalle Torontosta ja Saber Helsingistä jo edellisenä päivänä ja liityin porukkaan torstaina päivällä. Meillä on suunnitteilla uusia yhteisiä bisneksiä, joten reissu tarjosi hyvän mahdollisuuden käydä läpi asioita.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: reissut, ranska, airbnb

Kuwaitissa myrskyn silmässä ja upea Grand Moskeija

Sunnuntai 18.10.2015 klo 21:39 - Mikko

IMG_6332.JPGUni maittoi hyvin täällä eteläisessä Kuwait Cityssä, jossa asustelin Jalalin asunnossa yksin. Heräsin aamuiseen rukouskutsuun, joka toden totta kuului selkeästi sisälle asti.  Jalal tuli hakemaan minua hieman yhdeksän jälkeen ja lähdimme tutustumaan kaupunkiin. Kuwait City onkin osoittautunut suuremmaksi kaupungiksi kuin ajattelin ja eri asuinalueiden välillä saa ajaa pitkän matkaa näillä erinomaisilla ja leveillä teillä, joilla voi olla helposti 5-7 kaistaakin. Myöhemmin katsoessani kaupunkia lentokoneen ikkunasta, näky oli vieläkin yllättävämpi. Laaja aavikon värinen kaupunki suorine teineen ja asuinalueineen.

Jalal oli erittäin ystävällinen ja kierrätti minua aamupäivän eri puolilla kaupunkia. Kävimme koko kaupunkia reunustavalla rantakadulla ja sen varrella sijainneessa pienessä ravintolakeskittymässä, jossa hän usein ystäviensä kanssa viettää aikaa. Yritimme päästä toistamiseen Grand Mokseijalle, mutta näin uuden vuoden pyhänä se oli suljettu ja minua kehotettiin tulemaan huomenna uudestaan.

Lue lisää »

3 kommenttia . Avainsanat: reissut, kuwait

Saapuminen Kuwaitiin, Insha Allah!

Lauantai 17.10.2015 klo 21:21 - Mikko

IMG_6200.JPG”Insha Allah!” (jos Allah suo!) toivotti bangladeshilainen siirtotyöläinen Jalal, kun kerroin saapuvani Kuwaitiin n. 4:25 iltapäivällä. Hän pyysi minua lähettämään viestin koneen laskeuduttua ja hän tulisi minua vastaan. Jalal asuu noin 15 minuutin ajomatkan päässä kentältä ja majoittuisin hänen luokseen kahdeksi yöksi Couchsurfing.comin kautta veloituksetta.

Olin 10-vuotias kun Persianlahden sota syttyi ja Irak hyökkäsi Kuwaitiin vuonna 1990. Kolmen päivän taisteluiden jälkeen ylivoimainen Irak miehitti Kuwaitin, jota se piti omana maakuntanaan. Syyt sodan syttymiselle olivat kuitenkin pääasiassa taloudellisia, sillä Irak oli lainannut Kuwaitilta noin 80 miljaria dollaria Iranin vastaiseen sotaan, eikä pystynyt maksamaan lainaansa takaisin. Kuwaitin rikkaudet ja erityisesti öljyvarat kiinnostivat ja useista neuvotteluyrityksistä ja Yhdysvaltain sekä silloisen Neuvostoliiton vetoomuksista huolimatta Irak päätti valloittaa kovaotteisesti piskuisen naapurimaansa.

Lue lisää »

1 kommentti . Avainsanat: reissut, bahrain, kuwait

Bahrainia ristiin rastiin. Formula-radalla ja Saudi-Arabian porteilla

Torstai 15.10.2015 klo 22:31 - Mikko

IMG_6134.JPGLento Qatarista Bahrainin pääkaupunkiin Manamaan ei kestänyt kuin parisen kymmentä minuuttia, kun British Airwaysin kone teki lyhyen pysähdyksen matkallaan Lontooseen. En ollutkaan ennen nähnyt konetta, jossa yli puolet koneesta oli ykkösluokkaa (”parempaa” ykkösluokkaa ja ”normaalia” ykkösluokkaa) ja koneen perällä vasta normaalit penkit, joille menin nöyrästi istumaan.

Bahrain on pinta-alaltaan Qatariakin pienempi ja myös pääosin aavikon peittämä maa Saudi-Arabian edustalla. Maa muodostuu 33 saaresta, joista suurimman nimi on Bahrain ja se käsittää 83% maan pinta-alasta. Itse asiassa Bahrain oli ensimmäisiä öljymaita ja sen öljyvarannot ovatkin jo pääasiassa huvenneet ja niinpä maa on tullut tunnetuksi öljynjalostuksen lisäksi pankkisektoristaan ja F1-osakilpailustaan.

Lue lisää »

3 kommenttia . Avainsanat: reissut, bahrain

Qatar - maa jossa haukatkin lentävät bisnesluokassa

Keskiviikko 14.10.2015 klo 13:23 - Mikko

IMG_59072.JPGTulin edellisenä iltana kotiin melko myöhään, joten laitoin kellon suosiolla soimaan vasta aamu yhdeksältä. Heräsin kuitenkin jo tuntia aikaisemmin ja Halima oli jälleen keittiössä valmistautumassa töihin lähtöön. Hän kirosi työtään ja olisi paljon mieluummin jäänyt juttelemaan kahvikupin äärelle. Laitoin kahvinkeittimen päälle ja julkaisin ensimmäisen blogipostaukseni.

Astuttuani ulos asunnosta, tuli kuumuus jälleen toden teolla iholle. Kävelin muutaman sadan metrin matkan ja nappasin taksin lennosta. Mittarissa oli neljän rialin sijaan aloitusmaksuna kahdeksan rialia ja uhkasin hypätä pois taksista. Ghanasta puolitoista vuotta sitten Qatariin tullut taksikuski kuitenkin selitti mittarin olevan hieman epäkunnossa ja sovimme vähentävämme lopullisesta hinnasta aloitusmaksuvirheen. Ehkä se meni kutakuinkin oikein. Matkalla kuski pirautteli vielä ”mittarikorjaajalle”, joten ehkä mittarissa oli oikeasti jotain vikaa. Kyse ei ollut niinkään rahasta, vaan periaatteesta ja yleensä huijaritaksit yrittävät huijata enemmänkin, joten kyse ei välttämättä ole vain muutamasta eurosta.

Lue lisää »

2 kommenttia . Avainsanat: reissut, qatar

Qatarin pääkaupunki Doha on kuin Dubain pikkuveli

Maanantai 12.10.2015 klo 9:33 - Mikko

IMG_5577.JPGQatar on pieni, lähes kokonaan aavikon peittämä maa Persianlahdella Saudi-Arabian naapurissa. Maa on noussut öljy- ja kaasuvarantojensa ansiosta nopeasti moderniksi arabivaltioksi, joka on bruttokansantuotteella per henkilö mitattuna maailman vaurain maa. Varallisuus ei ole tosin jakautunut kovin tasaisesti, sillä maassa on Dubain ja Abu Dhabin tapaan suuri aasialaisten siirtotyöläisten joukko, joka elää niukasti ja työskentelee usein varmasti varsin epäinhimillisissä oloissa. Vierastyöläisiä on Qatarin väestöstä jopa 80% eivätkä he saa maan kansalaisuutta.

Saavuin Qatariin aamuyöllä hieman ennen viittä. Lento Qatarin pääkaupunkiin Dohaan kulki jälleen tutun Istanbulin kautta, jossa vietin muutaman tunnin. Jouduin odottamaan rinkkaa yllättävänkin pitkään, mutta minulla ei ollut kiire minnekään. Olin sopinut Airbnb hostini kanssa, että saapuisin kämpille vasta n. 7:30, joten jäin hetkeksi Dohan hienolle kentälle nautiskelemaan aamukahvia.

Lue lisää »

5 kommenttia . Avainsanat: reissut, qatar

Yksi sekunti elämästäni

Maanantai 28.9.2015 - Mikko

kannykka350.jpgElämä soljuu eteenpäin. Muistot tallentuvat mieleen ja kiitettävän paljon muistoja on kertynyt myös koneelle kuvien ja videoiden muodossa.

Olen nyt tallentanut elämääni sekunti kerrallaan puolen vuoden ajan. Olen kuvannut lyhyen videon joka päivä ja tallentanut sen ”1 Second Everyday” applikaatioon. Tämä äppi poimii kuvatusta videosta haluamasi sekunnin (tai 1,5 sekunnin) mittaisen pätkän ja kokoaa videosta lopulta kokonaisuuden koko tältä ajanjaksolta. Video antaa mielenkiintoisen läpileikkauksen omaan elämään ja on hauska huomata kuinka sitä itse muistaa jokaisen tallennetun hetken kuin eilispäivän.

Lue lisää »

30 kommenttia . Avainsanat: perhe, reissut

Tsernobylin ydinvoimalaonnettomuus teki Prypjatista aavekaupungin

Tiistai 22.9.2015 klo 10:22 - Mikko

IMG_4847.JPGOli jälleen aika jo perinteeksi muodostuneelle loppukesän poikien reissulle, joka suuntasi tällä kertaa Ukrainaan ja Tsernobyliin. Aikaisempina vuosina olemme reissanneet Antin, Jarin ja Teron kanssa Hockenhaimissa F1-kilpailussa, Tsekeissä Ferrarin ratissa ja viime vuonna Las Vegasissa. Tälle vuodelle mielessä oli useita vaihtoehtoja, mutta lopulta valinta kohdistui Ukrainassa sijaitsevaan Tsernobyliin, joka nousi maailmankartalle vuoden 1986 ydinonnettomuuden vuoksi.

Lensimme Kiovaan Riikan kautta, jossa meillä oli muutaman tunnin pysähdys. Potkurikone nousi Riikasta pehmeästi ilmaan ja jatkoimme kohti Ukrainan pääkaupunkia Kiovaa. Tilanne Ukrainassa on tukala ja Itä-Ukrainassa on käynnissä lähes täysimittainen sota. Talous oli kuralla jo ennen sotilaallista konfliktia, eikä tilanne ole varmasti helpottumassa lähitulevaisuudessakaan.

Lue lisää »

27 kommenttia . Avainsanat: reissut, ukraina, tsernobyl

Mitä kuuluu Pikkuyrittäjille?

Torstai 10.9.2015 klo 7:29 - Mikko

PY_syvatty_1jpg2.jpgPikkuyrittäjät –projekti on ollut käynnissä nyt kaksi ja puoli vuotta. Tuolloin kirjoiteltiin ensimmäiset slidet konseptista, joka laajentaisi lasten kanssa tekemiämme yrittäjyysharjoituksia valtakunnalliseksi tekemiseksi. Hommat ovat edenneet hyvin, vaikka tietysti aina tuntuu, että enemmänkin olisi voitu aikaiseksi saada. Ensimmäiset pilottiklubit vedettiin joulu-tammikuussa 2013-2014 ja sen jälkeen konsepti on hiottu sellaiseksi, että sitä on voitu laajentaa ympäri Suomea.

Pikkuyrittäjillä on ollut palkattu projektipäällikkö reilun vuoden ajan ja viime keväänä klubeja järjestettiin ympäri Suomea jo yli 50 kappaletta mm. Pääkaupunkiseudulla, Lohjalla, Raisiossa, Tampereella, Pornaisissa ja Hyvinkäällä. Kesäkuussa vedimme ensimmäisen viikonmittaisen Pikkuyrittäjät kesäleirin Kalliossa ja se onnistui erinomaisesti.

Lue lisää »

1 kommentti . Avainsanat: pikkuyrittäjät

Etelä-Tirolin jylhissä vuoristomaisemissa ja pikkukylissä

Lauantai 5.9.2015 klo 21:26 - Mikko

IMG_42922.jpegHeräsimme Trentossa mukavasta kattohuoneistosta. Ikkunat olivat auki ja kadulta kuului jo elämisen ääniä. Airbnb-kämppämme oli aivan ytimessä katedraalin vieressä mukavan ostoskadun varressa. Olimme luvanneet checkata ulos aamuyhdeksään mennessä ja niillä main olimmekin ulkona kämpästä ja istuimme alakerran kahvilaan aamupalalle. Aamiainen kuului majoituksen hintaan!

Jakauduimme aamupäiväksi eri teille Katjan keskityttyä jälleen shoppailuun. Kiertelin ympäri Trenton kaupunkia ja pistäydyin sisällä katedraalissa. Erilaisia katedraaleja onkin tullut paljon nähtyä, eikä tämä niistä erityisesti poikennut. Upea se oli silti. Aamu oli hieman viileä, mutta nyt kellon lähestyttyä puoltapäivää, alkoi aurinko jälleen lämmittämään kivasti.

Olimme saaneet edellisenä iltana 86 euron suuruiset pysäköintisakot, joten olin nyt siirtänyt auton parempaan paikkaan. Mittariin löytyi taskunpohjalta rahaa muutaman tunnin pysäköintiin, joka riitti meille hyvin kaupungilla kiertelyyn.

Lue lisää »

1 kommentti . Avainsanat: reissut, italia

Ferrarin ratissa Maranellossa, Romeon & Julian parvekkeella Veronassa ja Gardajärveä ympäri

Perjantai 4.9.2015 klo 0:05 - Mikko

IMG_38062.jpgSan Marino oli mukava ja jopa hieman hämmentävä kokemus. Kaupunki hiljeni totaalisesti iltayhdeksän-kymmenen aikoihin, kun päivämatkalla olleet turistit palasivat takaisin Italian puolelle. Lähes kaikki kaupat olivat kiinni ja ravintolatkin muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta sulkivat ovensa iltakymmeneen mennessä. Olimme varanneet hotellin aivan keskustasta ja saimme oikein mukavan huoneen hyvillä näköaloilla. Kirjoittelin hetken blogia ja kertasin vielä seuraavan päivän ohjelmaa.

Aamulla söimme hotellin aamupalan ja checkasimme ulos. Hotelli yritti epähuomiossa laskuttaa meitä tuplasti, sillä majoitus oli maksettu jo luottokortilla Hotels.comin kautta, mutta myöhäisestä varauksesta johtuen tieto ei ollut ilmeisesti mennyt perille asti. Näinpä jouduimme hetken aikaa selvittelemään asiaa, kunnes pääsimme lähtemään kohti Bolognaa. Ajoimme tällä kertaa pikkuteitä pitkin ja näimme sitä ”tavanomaisempaa” San Marinoa, jossa nämä noin 30 000 paikallista asuu. Maisemat olivat oikein kivoja ja kyllä täällä San Marinossa varmasti kelpaa hyvin asustaa!

Lue lisää »

1 kommentti . Avainsanat: reissut, italia

San Marino - kuin Disneyland ilman laitteita

Keskiviikko 2.9.2015 klo 0:42 - Mikko

IMG_36522.jpgHeräsimme jälleen ennen herätyskelloa ja aloimme pakkailemaan kamppeitamme. Tänään lähtisimme ajamaan etelään kohti Riminiä muutamassa paikassa pysähdellen. Pakkailut kuitenkin keskeytyivät hetkeksi kun Radio Suomipopin porukka soitti minulle liittyen ”Markkinoi Aamulypsyä” –kilpailuun, johon osallistuimme lasten kanssa. Jaajo ja Anni kehuivat sketsiämme ja pamauttivat 1000 euroa palkintorahaa käteen! Näin pääsemme ensi viikolla lasten kanssa iPhone-ostoksille, kuten olin luvannut.

Söimme aamupalaa ja naputtelimme läppäreitä – töissähän täällä samalla vähän niin kuin ollaan. Itseasiassa kun Venetsiasta käsin laittaa Tekes-projektin loppuraportin sisään, niin voi todella tuntea tekevänsä etätyötä!

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: reissut, italia

Balkanin reissu vaihtui Venetsiaan puolessa tunnissa

Maanantai 31.8.2015 klo 10:33 - Mikko

IMG_30752.jpgJos asiat olisi menneet hieman toisin, olisin nyt Balkanilla Jannen kanssa. Suunnittelimme jo reittiä, joka olisi kulkenut Kroatiassa, Bosnia-Hertzegovinassa, Albaniassa, Makedoniassa ja Kosovossa. Se on kierros, joka todellakin pitää tulevaisuudessa tehdä Jannen kanssa. Nyt duunivuorot eivät kuitenkaan mahdollistaneet tätä reissua, joten heitin kaverilleni Katjalle täysin puskista ehdotuksen: ”Lähdetkö Balkanille reissuun kun Janne just feidas homman?”. Katja spontaanina tyyppinä vastasi heti myöntävästi, mutta halusi Balkanin reissun sijaan lähteä Italiaan, joka toki sopi myös minulle. Katja bongasi todella edulliset 150 euron suorat lennot Venetsiaan ja vajaa tunti heitostani olimmekin jo varanneet matkan Italiaan. Tällaista spontaania tekemistä sen olla pitää!

Lue lisää »

23 kommenttia . Avainsanat: reissut, italia

Etäduunia ja fudista Barcelonassa

Perjantai 21.8.2015 klo 22:41 - Mikko

IMG_25892.JPGOlin alkuvuodesta etätöissä Malagassa ja kokemukset olivat todella hyvät. Tuolloin reissu lämpimään tammikuun pakkasista ja pimeydestä teki todella terää. Nyt kesä tuli Suomeenkin, mutta ajattelin piipahtaa tässä hienossa kaupungissa kun se niin hyvin duunikalenteriinkin sopi. Läppäri siis mukaan ja duuneja tekemään pois kotiympyröistä.

Lensin Barcelonaan maanantai-iltana espanjalaisella halpalentoyhtiöllä Vuelingilla, josta en ollut aikaisemmin mitään kuullutkaan. Lento oli n. 45 minuuttia myöhässä, joka oli huono homma, koska olin varannut liput illaksi Supercupin finaaliin, jossa Barcelona pelasi Athletico Bilbaota vastaan. Ottelu alkoi iltakymmeneltä, eli vain tunti aikataulunmukaisen saapumisen jälkeen. Kone laskeutui puolituntia myöhässä kello 21:30 ja hyppäsin kolmen tapaamani oululaisen jantterin kanssa taksiin ja pyrhälsimme vauhdilla stadionille. Ottelusta oli onneksi ehditty pelaamaan vasta vajaat 15 minuuttia kun pääsin istumaan paikalleni.

Lue lisää »

17 kommenttia . Avainsanat: reissut, barcelona

Ihmeellinen Tubecon ja videobloggaamisen maailma

Tiistai 18.8.2015 klo 18:58 - Mikko

2015-08-15_18.17.122.jpgHilla on seurannut jo pidempään useita eri videobloggaajia eli vloggaajia. Videobloggaus on tällä hetkellä todella kuuma ja nouseva juttu ja suosituimmilla suomalaisilla vloggaajilla on jo useampi satatuhatta tilaajaa. Ulkomaisilla vloggaajilla tilaajia voi olla miljoonia. Olen itsekin noteerannut jollain tasolla tämän vloggausilmiön, mutta kuitenkin se on ollut vähän sellainen harmaa alue, josta en tiennyt oikeasti juuri mitään. Suomessa järjestettiin viime vuonna ensimmäistä kertaa vloggaajien tapahtuma Tubecon ja se keräsi reilut viitisen tuhatta innokasta teiniä paikalle. Nyt Tubecon tuli jälleen ja ostin minulle ja Hillalle liput tapahtumaan.

Lue lisää »

2 kommenttia . Avainsanat: perhe

Markkinoitiin vähän Aamulypsyä!

Keskiviikko 12.8.2015 klo 22:16 - Mikko

ryhmakuvablogiin2.jpgRadio Suomipopin Aamulypsy on jo kauan ollut suosikki radio-ohjelmani ja se on pelastanut monta puuduttavaa työmatkaa hauskoilla jutuillaan. Nyt Aamulypsyssä on ollut käynnissä jälleen ”Markkinoi Aamulypsyä” –tempaus, jossa jaetaan yhteensä 15 000 euroa hauskoille ja kekseliäille ohjelmaa promoaville markkinointitempauksille. Vaikka ohjelma ei aivan lasten korville olekaan, on myös Hilla saanut radion auki ollessa annoksen ohjelman sisällöstä. Niinpä Jaajo ja kumppanit olivat Hillalle ja vähän Vilhollekin tuttu porukka ja päätimme osallistua yhdessä tähän kampanjaan!

Lue lisää »

8 kommenttia . Avainsanat: perhe

Couchsurfing eli sohvasurffaus - Aussit kylässä!

Keskiviikko 22.7.2015 klo 12:26 - Mikko

2015-07-19_19.37.092.jpgOlen suosinut viime aikoina reissuillani mahdollisimman lokaaleja majoitusmuotoja. Olen majoittunut niin paikallisten ihmisten koteihin kuin hostelleihinkin. Jouluna asuin kolme yötä eteläisessä Mumbaissa paikallisen Sagarin luona, jonka löysin Airbnb-palvelun kautta. Tarkoitus oli asua hänen olohuoneen sohvalla, mutta koska Sagarin veli oli reissussa, sain nukkua kaksi yötä veljen huoneessa ja kolmannen sohvalla. Kokemus oli todella upea ja oli hienoa asua paikalliseen tapaan. Vajaa puolivuotta aikaisemmin asuin pari yötä Los Angelesissa paikallisen n. 50 vuotiaan naisen luona. Hän nukkui olohuoneen sohvalla ja minä sain hänen makuuhuoneensa. Kaikki sujui erittäin hyvin!

Lue lisää »

18 kommenttia . Avainsanat: reissut, couchsurfing

« Uudemmat kirjoituksetVanhemmat kirjoitukset »