Yhteenvetoa ja huomioita Vietnamin reissusta

Lauantai 4.1.2014 klo 19:30 - Mikko

img_3299.jpgVietnam on kiinnostava ja mielenkiintoinen maa. Se on kooltaan lähes täsmälleen Suomen kokoinen, mutta asukasluku on liki 92 miljoonaa. Ja se toden totta näkyy täällä. Ihmisiä on valtavasti ja etelän suurkaupunki Ho Chi Minh City (entinen Saigon, n. 9M) ja pääkaupunki Hanoi (n. 7M) ovat molemmat miljoonakaupunkeja.

Reissu oli kaikin puolin todella onnistunut, eikä mitään isompia ongelmia ilmennyt. Japaniin verrattuna ”yhteiskunnassa” kaikki ei toki toiminut ihan samalla tasolla, mutta se oli oikeastaan vain hyvä asia. Olin alun perin suunnitellut pysyväni vain Etelä-Vietnamissa, mutta päätös lähteä lentokoneella ensin Nhu Trangiin ja sieltä vielä Hanoihin oli ehdottoman oikea. Vaikka lyhyeen reissuun tulikin paljon liikkumista, niin se sopii minulle hyvin ja lentoliikenne toimi sutjakkaasti. Koko aika Ho Chi Minhissä olisi alkanut varmasti tylsistyttämään ja sain todella kattavan kuvan maasta, vaikka toki monta asiaa jäi varmasti myös näkemättä ja kokematta.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: reissut, vietnam

Sotamuseossa ja veneilyä Mekong-joella

Lauantai 4.1.2014 klo 14:00 - Mikko

img_38902.jpgLähdin aamulla ajoissa etsimään bussiasemaa, josta voisin napata paikallisbussin My Tho´hon. Se on pieni kaupunki Mekong –joen suistossa. Ajattelin kaupungin olevan sellainen sympaattinen ja rauhallinen Vietnamin Sysmä, mutta sama hullunmylly sielläkin pyöri kuin kaikkialla muuallakin. Puolentoista tunnin bussimatka oli melko hikinen, sillä ahdas bussi oli tupaten täynnä matkustajia eikä ilmastointia tietystikään ollut. Bussiasemalta oli vielä useamman kilometrin matka rantaan, jonne päätin kävellä innokkaiden skootterikuskien pettymykseksi.

Lue lisää »

1 kommentti . Avainsanat: reissut, vietnam

Polkupyöräriksalla ympäri Hanoita

Torstai 2.1.2014 klo 17:00 - Mikko

img_37392.jpgAamu valkeni ja edessä oli mielenkiintoinen päivä Vietnamin pääkaupungissa Hanoissa. Hörpin aamiaiskeitot ja lähdin metsästämään polkupyöräriksaa. Olin päättänyt vaihtaa hotellia kaupungin toiselle puolelle ja rinkka selässä matka taittuisi parhaiten riksan kyydissä. Etsin hetken hotellia, sillä ensimmäinen vastaan tullut oli täysi. Lopulta löysin hyvän hotellin, joka oli kyllä hieman tavoitehintaani korkeampi, 35 euroa.

Lue lisää »

2 kommenttia . Avainsanat: reissut, vietnam

Kohti pohjoista pääkaupunkia Hanoita

Torstai 2.1.2014 klo 13:53 - Mikko

2014-01-01_14.27.002.jpgUuden vuoden yö meni vähän pitkäksi, joten heräsin aamulla vasta yhdeksän aikaan. Aamiaisen jälkeen kävelin hotellin rannalle ja nukuin rantatuolissa vielä pienet unet. Olin varannut yöllä lennon pääkaupunki Hanoihin ja lento lähtisi kello 14:30. Olin joutunut ostamaan Business Class –lentolipun, sillä kaikki normaalihintaiset liput oli loppuunmyyty. Sain kentällä kouraani lipun Nha Trangin vaatimattoman lentokentän Business Loungeen, jossa kävin hörppäämässä cokiksen. Lentokoneessa istuin rivillä 1 leveillä penkeillä. Kyllä reppureissaajan kelpaa ;-)

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: reissut, vietnam

Uusi vuosi Nha Trangissa

Torstai 2.1.2014 klo 3:52 - Mikko

img_34602.jpgPääsin edellisenä iltana nukkumaan vasta hieman puolen yön jälkeen ja aamulla kello herätti 4:25. Menin hotellin respaan chekkaamaan itseni ulos ja nuori hotellivirkailija nukkui aulan sohvalla ovimiehen pilkkiessä vieressä. Ovimies tönäisi respan kaverin hereille ja hetken ihmeteltyään hän ponkaisi tiskille palvelemaan. 15 minuuttia herätyksestä ja istuin taksissa kohti lentokenttää, jonne matka taittui nopeasti kaupungin ollessa hieman yllättäenkin melko rauhallinen.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: reissut, vietnam

Vietkong -sissinä Cu Chin tunneleissa

Tiistai 31.12.2013 - Mikko

img_33762.jpgVauhdikas päivä taas takana! Heräsin aamulla aikaisin, sillä olin varannut edellisiltana aamupäiväretken Cu Chin alueella oleviin ahtaisiin tunneleihin, joita Vietkong –sotilaat kaivoivat ja käyttivät sodassa Ranskaa ja myöhemmin Yhdysvaltoja vastaan. Retken aamulähtö oli kuitenkin täyteen buukattu, joten reissu siirtyi iltapäivälle ja lähdin kävelemään aamupäiväksi pitkin Ho Chi Minhin katuja.

Lue lisää »

4 kommenttia . Avainsanat: reissut, vietnam

Ho Chi Minh City - Tuhansien mopojen vilinässä

Sunnuntai 29.12.2013 klo 19:03 - Mikko

img_32032.jpgAloitan Vietnamin reissun bloggailun Ho Chi Minh Cityn vilinästä katukeittiöstä, jonne pistäydyin iltaruualle ja paikalliselle oluselle. Vilinä täällä kaupungissa on aivan uskomaton ja tällaista liikennettä en muista nähneeni muualla. Moottoripyörien armeija on valtava ja ne vyöryvät pitkin kaupungin katuja jatkuvalla syötöllä. Koko perhe saattaa olla yhden mopon kyydissä alle vuoden ikäisistä vauvoista lähtien! Koska jalankulkijoilla ei ole juurikaan liikennevaloja, on vain astuttava kadulle ja puikkelehdittava pyörien seassa ja toivottava parasta!

Lue lisää »

1 kommentti . Avainsanat: reissut, vietnam

Reppureissu Vietnamiin!

Perjantai 29.11.2013 klo 22:00 - Mikko

vietnam22.jpgVajaa puoli vuotta sitten pakkasin reppuni ja lähdin yksin kiertämään Japania kahdeksitoista päiväksi. Reissu oli ensimmäinen yksin tehty seikkailuni ja vaikka reissu ei suoranaisesti jännittänyt, oli se todellakin hyppy tuntemattomaan. Siihen asti olin lähes varma, etten viihtyisi yksin reissuissa ja suorastaan ihmettelin muutamia kavereita, jotka olivat kierrelleet viikkoja yksin eri puolilla maailmaa. Nyt odotan innolla lähtöä uusiin seikkailuihin – tällä kertaa Vietnamiin!

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: reissut, vietnam