Satoja norsuja Choben kansallispuistossa Botswanassa

Share |

Perjantai 11.12.2015 - Mikko


IMG_80812.jpegEnsimmäinen aamu Botswanassa. Yö oli melkoisen tuskainen, sillä teltassa oli kuuma eikä tuulta ollut juuri lainkaan. Aamua kohden ilma kuitenkin onneksi viileni ja sain jokusen tunnin nukuttua. Keitimme kahvit ja menimme hetkeksi hotellin ravintolaan naputtelemaan blogia. Lähdimme liikkeelle normaalia myöhemmin, vasta noin yhdeksän jälkeen ja piipahdimme läheisessä supermarketissa ostoksilla. Ostosten jälkeen oli vielä tankkauksen vuoro, mutta rento tankkaajakaveri kertoi dieselin olevan lopussa ja kehotti meitä palaamaan n. 10 kilometrin päähän rajalle. Emme meinanneet aluksi uskoa, mutta lopulta lähdimme takaisin kohti Zimbabwen rajaa. 

Botswanan puolella diesel on huomattavasti halvempaa kuin Zimbabwessa. Zimbabwessa litrahinta on n. 1,15-1,30 USD kun täällä hintaa tulee n. 0,75 USD per litra. Laitoimme n. 150 litran tankkimme täyteen, sillä seuraavalle huoltoasemalle oli matkaa satoja kilometrejä. Pohdimme, että sellaista skenaariota emme edes olleet ajatelleetkaan, että huolehtisimme kyllä säännöllisestä tankkaamisesta, mutta että kylän ainolta asemalta olisi päässyt diesel loppumaan ja joutuisimme käytännössä odottamaan uuden erän saapumista.

Avainsanat: reissut, etelä-afrikka, zimbabwe, botswana, sambia


Kommentit

15.12.2015 21:01  Ellu

Tulee ihan Avara Luonto fiilis, kun katselee noita eläinten kuvia =) Upean näköinen tuo auringonlasku.
Outo huomio: Afrikan norsujen korvat muistuttaa Afrikan karttaa. What's up with that?

16.12.2015 20:08  Mikko

Totta tuo korva/kartta asia :)

Paljon kuvia vielä muutamaan uuteen bloggaukseen tulossa auringonlaskusta ja sarvikuonoista. Nettiä ollut huonosti tarjolla, mutta yritetään asap saada.

Kiitos Ellu aktiivisesta kommentoimisesta, kommentteja ei ole koskaan blogissa liikaa! :)

16.12.2015 21:20  Ellu

Ole hyvä Mikko :)


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini