Kylki ruttuun ja poliisiasemalle - autokolarissa Zimbabwessa

Share |

Keskiviikko 9.12.2015 - Mikko


IMG_76122.jpegOlemme tottuneet heräämään täällä reissussa ajoissa, noin kuuden maissa. Aurinko paistaa jo mukavasti ja unta on tullut mukavasti. Viime yönä Janne näki selkeästi jotain painajaisia ja jouduin välillä tökkimään. Muuten yöt ovat menneet varsin mukavasti.

Lähdimme nyt tutkimaan Hwangen kansallispuistoa ja tarkoituksena oli ajaa puiston pohjoispuolelle Robiniin, jonne oli matkaa reilut 150 kilometriä kapeita ja möykkyisiä hiekkateitä pitkin. Alkumatkasta näimme muutamia muita autoja, mutta sen jälkeen vastaan ei tullut käytännössä juuri ketään. Paitsi yksi - kirjaimellisesti.

Pistäydyimme muutamilla eläinten vesipisteillä, mutta virtahepoja lukuun ottamatta niillä oli varsin hiljaista. Jossain kaukana näimme kissapedon kulkevan, mutta muuten näimme lähinnä jotain kauriin tyyppisiä eläimiä ja lintuja. Lopulta meitä kuitenkin lykästi. 

Avainsanat: reissut, etelä-afrikka, zimbabwe, botswana, sambia


Kommentit

15.12.2015 0.18  Ellu

Teillä kävi tosiaan onni onnettomuudessa. Jos uskoo suurempiin voimiin niin tässä tilanteessa ne oli teidän puolella.
Itse muistan metallien törmäyksestä aiheutuneen äänen, kun bussi kolaroi edellä olevaan autoon. Siinä soi korvat jonkun aikaa, mutta vältyttiin myöskin henkilövahingoilta.

4.11.2023 20.10  Alina

Melkoisen pelottava tilanne olisi minulle kyllä tuollainen kolari ihan missä tahansa, puhumattakaan Afrikassa. Onneksi vältyitte henkilövahingoilta, ja auton kolarivauriot eivät estäneet autolla ajamista. Itse olisin valinnut ihan saman parinkymmenen dollarin vaihtoehdon poliisiasemalla.

10.11.2023 9.29  Iida

Tuollainen reissu kuulostaa kunnon seikkailulta, mutta ihan niin seikkailuksi sen ei itselleni ainakaan tarvitsisi mennä, että tulee törmäys toisen auton kanssa. Onneksi auto oli ajokuntoinen törmäyksen jälkeen, eikä hinausta tarvittu, se olisi noissa olosuhteissa saattanut olla haastavampaa järjestää. Minulla olisi haaveissa joskus vielä nähdä seeproja ja muita villieläimiä niiden luontaisissa ympäristöissään.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini