Kuwaitissa myrskyn silmässä ja upea Grand Moskeija

Share |

Sunnuntai 18.10.2015 klo 21:39 - Mikko


IMG_6332.JPGUni maittoi hyvin täällä eteläisessä Kuwait Cityssä, jossa asustelin Jalalin asunnossa yksin. Heräsin aamuiseen rukouskutsuun, joka toden totta kuului selkeästi sisälle asti.  Jalal tuli hakemaan minua hieman yhdeksän jälkeen ja lähdimme tutustumaan kaupunkiin. Kuwait City onkin osoittautunut suuremmaksi kaupungiksi kuin ajattelin ja eri asuinalueiden välillä saa ajaa pitkän matkaa näillä erinomaisilla ja leveillä teillä, joilla voi olla helposti 5-7 kaistaakin. Myöhemmin katsoessani kaupunkia lentokoneen ikkunasta, näky oli vieläkin yllättävämpi. Laaja aavikon värinen kaupunki suorine teineen ja asuinalueineen.

Jalal oli erittäin ystävällinen ja kierrätti minua aamupäivän eri puolilla kaupunkia. Kävimme koko kaupunkia reunustavalla rantakadulla ja sen varrella sijainneessa pienessä ravintolakeskittymässä, jossa hän usein ystäviensä kanssa viettää aikaa. Yritimme päästä toistamiseen Grand Mokseijalle, mutta näin uuden vuoden pyhänä se oli suljettu ja minua kehotettiin tulemaan huomenna uudestaan.

Avainsanat: reissut, kuwait


Kommentit

21.10.2015 10:45  Tiina / lauluni sadepäivän varalle

Huikea reissu taas! Harmi, että pysähdyksesi Istanbulissa jäi nyt niin lyhyeksi etkä ehtinyt tutustumaan siihen paremmin. Mutta ei hätää, mä voin lähteä sinne (huikealla yhden visiitin kokemuksellani) oppaaksesi at any time! ;)

21.10.2015 23:47  Ellu

"Money well spent" tuohon Grand moskejaan. Kauniit valaistukset ja yksityiskohdat. Ornamentiikka on yksinkertaisuudessaan monimutkaista.

Toi hiekkamyrsky olisi ollut varmaan hauska kokemus auton ikkunasta katsottuna ja tietty ikkunat ja ilmanvaihto suljettuna. Tai jos haluaa ilmaisen ihonkuorinnan niin sitten vaan seisomaan myrskynsilmään.

Tsemppiä Afrikan matkasuunnitelmiin. Nelson Mandelan vankityrmä on varmaan aika must see juttu jos suuntaa Etelä-Afrikkaan.

22.10.2015 9:20  Mikko

Tiina, jep! Istanbulissa on tullut viimeksi käytyä n. 25 vuotta sitten, joten olisi ehkä aika päivittää tiedot siitä mestasta. Hyvä tietää, että opas tiedossa! :-)

Kiitos Ellu! Odotamme kaveriperheen reissun päättymistä ko. seudulla ja konsultoimme sitten heitä ja suunnittelemme reissua sen pohjalta. Katsotaan!


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini