Bahrainia ristiin rastiin. Formula-radalla ja Saudi-Arabian porteilla

Share |

Torstai 15.10.2015 klo 22:31 - Mikko


IMG_6134.JPGLento Qatarista Bahrainin pääkaupunkiin Manamaan ei kestänyt kuin parisen kymmentä minuuttia, kun British Airwaysin kone teki lyhyen pysähdyksen matkallaan Lontooseen. En ollutkaan ennen nähnyt konetta, jossa yli puolet koneesta oli ykkösluokkaa (”parempaa” ykkösluokkaa ja ”normaalia” ykkösluokkaa) ja koneen perällä vasta normaalit penkit, joille menin nöyrästi istumaan.

Bahrain on pinta-alaltaan Qatariakin pienempi ja myös pääosin aavikon peittämä maa Saudi-Arabian edustalla. Maa muodostuu 33 saaresta, joista suurimman nimi on Bahrain ja se käsittää 83% maan pinta-alasta. Itse asiassa Bahrain oli ensimmäisiä öljymaita ja sen öljyvarannot ovatkin jo pääasiassa huvenneet ja niinpä maa on tullut tunnetuksi öljynjalostuksen lisäksi pankkisektoristaan ja F1-osakilpailustaan.

Avainsanat: reissut, bahrain


Kommentit

16.10.2015 16:06  Ellu

Oletko koskaan ollut oikeassa ruokoustilaisuudessa moskejassa? En tiedä onko se edes sallittua jos ei ole muslimi. Saattaisi tuoda uudenlaisen fiiliksen moskejassa olemiseen. Onhan se erilaista olla kirkossa sunnuntai aamulla kuin vaan käydä katsomassa tyhjää kirkkoa.

Näin joskus leffassa tuon Tree of life -jutun ja luulin sen olevan vaan käsikirjoittajan keksimä juttu, mutta näköjään olin väärässä.

21.10.2015 11:01  Mikko

En ole ihan varma olenko koskaan ollut rukoustilaisuudessa, luultavasti kyllä jonkin sorttisessa. Mutta ehkä tuollaiset suuren ihmismassan perjantairukoukset ovat ihan oma juttunsa, joka olisi kyllä kiinnostavaa nähdä!

Tree of Life oli kyllä ihan positiivinen ylläri, vaikka joku hotellilla sanoikin ettei sinne kannata mennä, "se on vain yks puu keskellä ei mitään" :)

3.2.2017 17:13  Utelias

Oliko siellä yhtään kirkkoa? Saako sinne rakentaakaan? Miksi Helsinkiin pitää sallia Bahrainin rakentama moskeija, jos eivät itse salli kirkkoa?


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini