Midnight Run tihkui hyvää fiilistä!

Share |

Sunnuntai 31.8.2014 klo 12.05 - Mikko


Aloitin oman juoksuharrastukseni lokakuussa 2012. Ensimmäiset kolmen kilometrin lenkit olivat tuskaa ja loppumatka piti melkeinpä kävellä. Juoksukunto oli todella rapistunut. Oli hienoa nähdä, kuinka kunto alkoi nousta kohisten ja tulokset näkyivät selvästi. Seuraavan vuoden toukokuussa juoksin puolimaratonin ja vaikka aika olikin kehnohko (2h 19min) niin 21 kilometrin juokseminen oli todellakin tavoitteen täyttyminen!

2014-08-30_21.23.23-5.jpg

2014-08-30_21.10.47.jpg

Puolimaratonin juoksemisen jälkeen juokseminen on hieman vähentynyt, mutta silti käyn lenkeillä melko säännöllisesti. Lenkit ovat pituudeltaan 5-8 kilometriä ja yleensä minulla on ollut myös reissuilla lenkkarit mukana. Monesti on kuitenkin käynyt niin, että koko päivän pitkien kävelyjen jälkeen ei ole enää ollut energiaa lähteä lenkille, mutta nuo 10-15 kilometrin päiväkävelyt ovat varmasti ajaneet hyvin saman asian.

Puolimaratonit saatika koko maratonit eivät ole tällä hetkellä enää aktiivisesti mielessä, mutta eilen Helsingissä järjestetty 10 kilometrin Midnight Run herätti mielenkiinnon. Tapahtuma keräsi lähes 11 000 juoksijaa ja iltayhdeksän maissa alkanut tapahtuma tihkui hyvää fiilistä! Senaatintori oli täynnä ihmisiä, bändit soittivat ja juontajat pitivät tunnelmaa yllä. Juoksijat lähtivät eri ryhmissä juoksuvauhdin perusteella ja itse olin ilmoittautunut 4A –ryhmään, jonka tavoite aika oli tunnin tuntumassa.

2014-08-30_21.07.39.jpg

Valtava pinkkeihin juoksupaitoihin sonnustautunut ihmismassa lähti vyörymään lähtöportin läpi tulisuihkujen saattelemina. Etenkin alkumatkasta ihmisiä oli niin paljon, että ajoittain oli jopa hieman vaikea juosta omaa tahtia. Pikkuhiljaa porukka kuitenkin hajosi sen verran, että pystyin sopivasti puikkelehtimaan muiden juoksijoiden välistä.

GPS ei suostunut menemään alkumatkasta päälle ja olin koko ajan hieman epävarma omasta vauhdistani. En ollut varsinaista tavoitetta itselleni asettanut, mutta alle tunnin juoksu olisi varsin kelpo saavutus. Viimeisen kilometrin aikana tuli fiilis, että tunti on mahdollinen ja aloitin kirin. Lopulta maalissa aikani oli 56:45 ja tämä oli todellakin omaan juoksukuntoon nähden huippusuoritus johon olen tyytyväinen!

Ensi vuonna uusiksi!


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini