Reppureissu Vietnamiin!

Share |

Perjantai 29.11.2013 klo 22:00 - Mikko


Vajaa puoli vuotta sitten pakkasin reppuni ja lähdin yksin kiertämään Japania kahdeksitoista päiväksi. Reissu oli ensimmäinen yksin tehty seikkailuni ja vaikka reissu ei suoranaisesti jännittänyt, oli se todellakin hyppy tuntemattomaan. Siihen asti olin lähes varma, etten viihtyisi yksin reissuissa ja suorastaan ihmettelin muutamia kavereita, jotka olivat kierrelleet viikkoja yksin eri puolilla maailmaa. Nyt odotan innolla lähtöä uusiin seikkailuihin – tällä kertaa Vietnamiin!

vietnam1.jpg

Vietnam on mielenkiintoinen kohde. Pitkulainen maa tarjoaa vaihtelevia ilmastoja, suurkaupungin melskettä ja perinteistä aasialaista maaseutua. Toki reissuni on tällä kertaa sen verran lyhyt, että reissaan lähinnä Etelä-Vietnamissa ja Ho Chi Minh Cityn ympäristöä. Jos kalenteri olisi sallinut pidemmän reissun, olisi ohjelmaan kuulunut ehdottomasti junareissu pohjoiseen pääkaupunkiin Hanoihin. Säätilan pitäisi olla reissun aikaan Etelä-Vietnamissa päälle 30 astetta, pohjoisen jäädessä reiluun pariinkymmeneen.

Vietnam on kiinnostava kohde myös sen historian vuoksi. Lähihistoria tuntee verisen Vietnamin sodan, jossa Jenkit joutuivat lopulta nöyrtymään Pohjois-Vietnamin joukoille vuosien taisteluiden jälkeen. Sissisota on jättänyt jälkeensä monia mielenkiintoisia kohteita kuten pitkiä maanalaisia tunneleita, joissa joukot liikkuivat. Historiasta kiinnostuneena tulen koluamaan nämä paikat taatusti läpi.

vietnam2.jpg

Vietnam on pinta-alaltaan aavistuksen Suomea pienempi, mutta sen väkiluku on peräti 92 miljoonaa! Maa on toipunut sodasta verrattain hyvin ja sen talouskasvu on ollut ripeää huolimatta siitä, että maa on sosialistinen yksipuoluevaltio, jota johtaa kommunistinen puolue. Olen reissannut alueella aikaisemmin melko paljon, mutta Vietnam ja naapurimaa Laos ovat vielä tuntemattomia kohteita. Aikaisemmat reissut alueella ovat suuntautuneet mm. Kambodzaan, Thaimaahan, Myanmariin (Burma), Malesiaan, Singaporeen, Kiinaan ja Hong Kongiin.

Lennot on siis varattu ja reissuun lähdetään 28.12. Lennot on Air Chinalla (tosin ainakin meno Shanghaihin Finnairin operoimana) ja Air Vietnamilla. Menomatkalla pysähdys Shanghaissa 7 tuntia, joten ehdin piipahtamaan pikaisesti siellä. Majoitusta en ole vielä varannut, mutta 1-2 ensimmäiseksi yöksi olisi tarkoitus varata majoitus, jonka jälkeen tilanteen mukaan paikanpäällä. Kovin kallista majoitus ei Vietnamissa vaikuttanut olevan! 


Bloggaan reissusta aktiivisesti kuvien kera. Jos olet käynyt (Etelä-)Vietnamissa, niin otan mielelläni vastaan kaikki vinkit!

(Kuvat SXC.hu)

Avainsanat: reissut, vietnam


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini