Reissu Singaporeen ja Bruneihin

Share |

Perjantai 1.2.2013 - Mikko


Lokakuussa uhosin lähteväni Singaporeen ja täällä sitä nyt ollaan ystäväni Kimmon kanssa. Itse asiassa lisäsimme matkasuunnitelmaamme kaksi yötä Bruneissa kun nyt kerran näillä huudeilla ollaan.


Reissu alkoi lennolla Frankfurtiin ja sieltä maailman suurimmalla koneella A380:lla Singaporeen. Lento meni jouhevasti nukkuessa. Perillä Singaporessa trooppinen kuumuus iski heti kasvoille (kirjaimellisesti, naama paloi heti ekana päivänä) ja lämpömittari on huidellut reilussa 30:ssä asteessa.

img_1907.jpg


Singapore on aika hieno mesta. Täällä on siistiä, aina lämmintä (alin koskaan mitattu lämpötila on 19 astetta) ja hienoja paikkoja. Mitä nyt vasemmanpuoleinen liikenne hieman tuppaa hämäämään.

Singaporessa olemme kierrelleet ympäri kaupunkia. Torstaina kävimme Sentosan lomasaarella, jonne mennään pitkää köysirataa pitkin. Angry Birdsit ovat täällä(kin) todella kova juttu ja koko köysirata vaunuineen oli yhtä Angry Birdsiä. Vihaiset linnut tulevat vastaan joka paikasta!


Syksyllä aloittamani juoksuharrastus on saanut mukavan sivujuonteen kun juoksukilometrejä on tullut vähän sieltä sun täältä eri reissuilta. Zurichin, Teneriffan, Tukholman ja Dubain lisäksi tältä reissulta on tullut mittariin jo reilut 8 km Singaporesta (Endomondo tosin katkesi jostain syystä 6 km kohdalle) ja vielä olisi tarkoitus huitaista lenkki Bruneissa.

img_2176.jpg
Kuvan sinipaitaista sulttaania ei kannata sekoittaa Bruneita hallitsevaan herraan

Perjantaina lähdimme Royal Brunei –lentoyhtiön koneella kohti Brunein valtiota, jota hallitsee yksi maailman rikkaimmista ihmisistä: Brunein sulttaani Paduka Seri Baginda Sultan Haji Hassanal Bolkiah Mu'izzaddin Waddaulah.

Brunei on selkeästi erilainen paikka kuin Singapore. Rakennukset ovat matalampia ja aasialaisuus näkyy järjestelmällistä Singaporea vahvemmin. Hotellimme on todella upea ja täällä oleminen tuntuu todella epätodelliselta, sillä hotellissa ei ole tällä hetkellä juurikaan muita asukkaita ja kävelyretki valtavan hotellialueen ympäri tehtiin lähes ilman vastaantulijoita.

img_2209.jpg
The Empire Hotel & Country Club

Huomenna lauantaina lähdemme tutustumaan Brunein nähtävyyksiin ja luontoon.
Sunnuntaina palaamme takaisin Singaporeen, jossa on vielä monta paikkaa näkemättä. Jos aikaa riittää niin saatamme piipahtaa myös Malesian puolella, sillä sinne ei ole meidän hotellilta kuin kolmisenkymmentä kilometriä.

Tsekkaa parit kuvat täältä.

Avainsanat: reissut, singapore, brunei


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini