Yhteenvetoa Australian ja Fijin reissusta

Share |

Sunnuntai 13.7.2014 klo 9.37


Parin viikon reissu Australiaan ja Fijiin oli upea kokemus! Reissu oli sekoitus kaupunkimatkailua ja rentoa rantaelämää kuvankauniin Fijin maisemissa. Kahden viikon matka maailman toiselle puolelle on melko lyhyt ja jutellessani reppureissaajien kanssa Fijillä, kaikki olivat ihmeissään tästä pikapyrähdyksestäni. Monilla reissaajilla oli takanaan kuukausien mittainen seikkailu eri puolilla maailmaa ja yllättävän moni eurooppalainen oli tullut Fijille opiskeluidensa päätyttyä Australiassa ja ennen kotiin palaamista. Melkein olin kehittää itselleni jonkinlaisen huikean kuukausia kestäneen ”seikkailutarinan”, jotta olisin kokenut kuuluvani paremmin joukkoon :-)

img_8736.jpg

Ensimmäinen kohteeni oli Brisbane, jossa vietin vain kaksi päivää ennen lähtöä reissun pääkohteeseen Fijille. Brisbanesta minulla oli hyviä, vaikkakin hyvin hataria muistikuvia lähes parinkymmenen vuoden takaisesta reissusta. Sää helli tutustumista kaupunkiin, vaikka aamulla ja illalla olikin hieman viileää – talvi kun täällä kuitenkin tähän aikaan vuodesta on. Tutustuminen koaloihin ja kenguruiden syöttäminen oli upea kokemus. Minua myös onnisti kun pääsin pienen seikkailumatkatoimistoyrittäjän henkilökohtaiselle perhereissulle Mt. Mitchell –vuorelle vaeltamaan. Mukana oli ystäväperhe ja yhteensä kuusi lasta, jotka tekivät kokemuksesta hyvin uniikin.

img_8897.jpg

img_8908.jpg

Fiji puolestaan tarjosi huikeita maisemia, iloisia ihmisiä ja upeita hiekkarantoja. Awesome Fiji matkanjärjestäjä oli tuotteistanut palvelunsa varsin hyvin ja oma kuuden päivän matka kolmelle eri pikkusaarelle onnistui erinomaisesti. Yövyin yhteismajoituksessa ja nautin yhdessäolosta muiden reissaajien kanssa, vaikka toki aika paljon omissakin oloissa olin. Erityisen hyvin tutustuin Barefootilla ruotsalaiseen seikkailijaan, jonka vuoden kestävä reissu oli kestänyt jo kymmenisen kuukautta.

img_8963.jpg

img_8949.jpg

img_9235.jpg

Fijin reissun kohokohtiin kuuluivat laitesukellus, tutustuminen Cast Away –elokuvasta tutulle autiolle saarelle, snorklailu rauskujen kanssa ja yksinkertaisesti lepäily rannalla riippukeinussa. Myös saarihyppelyltä palattuani Fijin pääsaarella tekemäni ajelu vuokra-autolla oli mielenkiintoinen kokemus eikä vain siksi, että vasemmanpuoleiseen liikenteeseen oli aluksi hieman outoa tottua.

aviary_1405125590101.jpg

2014-07-11_10.10.18.jpg

Reissu huipentui vielä Sydneyhin, joka hyvistä muistoista ja kovista odotuksista huolimatta osasi silti yllättää positiivisesti. Myös Sydneyssä sää oli mitä erinomaisin ja kaupunki oli kertakaikkisen upea. Sydney voisi olla jopa paikka, jossa voisi joskus asustaakin. Sydneyhin tutustuin niin pitkillä kävelyillä pitkin kaupunkia kuin parituntisella risteilylläkin. Tapasin myös Pohjois-Korean reissulta tutun ja Sydneyssä asustelevan Craigin.

Yksinreissaaminen on todella mahtavaa ja aikataulut voi sovittaa juuri sellaisiksi kuin itseä huvittaa. Toisaalta jos jossain, niin ehkäpä Fijin rennoissa maisemissa, jossa aikatauluja ei juuri tunnettu, olisi voinut reissukaveri olla myös paikallaan.

Avainsanat: reissut, australia, fiji


Kommentit

20.7.2014 13.30  Helena

Looks like you once again had a very awesome trip! Have to try Fiji very soon, looks like one of those paradises on earth :)


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini