Reissu huipentui upeaan Sydneyhin

Share |

Lauantai 12.7.2014 klo 7.38 - Mikko


Reilun neljän tunnin lennon jälkeen saavuin Sydneyhin iltakymmeneltä paikallista aikaa. Otin junan lentokentältä kaupunkiin ja marssin keskeisellä paikalla sijainneeseen hotelliini. Hotellin respa oli mennyt jo kiinni, mutta huoneen avainkortti odotti nimelläni tiskillä. Soitin Viberin kautta pari puhelua Suomeen ja suunnittelin hieman seuraavan päivän ohjelmaa.

2014-07-11_07.57.51.jpg

Heräsin aamulla 6:30 ja lähdin kaupungille. Kaupunki oli jo herännyt ja aurinko nousi lämmittäen muuten hieman viileätä Sydneyn talvista ilmaa. Huppari päällä kulkiessa oli aamulla hieman viileää, mutta ei pahasti.

Suuntasin kohti Sydneyn kenties tunnetuinta nähtävyyttä: Operataloa, joka sijaitsee aivan sataman tuntumassa. Aurinko paistoi oopperatalon takaa ja näky oli kaikin puolin upea. Toisella puolella oli massiivinen 1149 metriä pitkä ja 139 metriä korkea Sydney Harbour Bridge, jonka yli kulkee 161 000 autoa päivittäin. Kiersin oopperatalon ympäri. Hämärät mielikuvat palautuivat mieleen vajaan 20-vuoden takaa, kun viimeksi kuljin samoilla kulmilla.

Lähdin kävelemään epämääräisesti pitkin kaupungin katuja nähden kiireisesti töihinsä käveleviä pisnesmiehiä ja rennosti kulkevia reissaajia. Pysähdyin St. Jamesin kirkolle kahville.

Päätin tutustua kaupunkiin mereltä käsin ja hyppäsin pari tuntia kestävälle risteilylle. Risteily upeassa säässä oli hieno kokemus ja laivan kannelta sai hyvän kuvan kaupungin siluetista. Oopperatalo, Sydney Harbour Bridge, Darling Harbour ja asuinalueet hieman Sydneyn ulkopuolella. Delfiinit hyppivät laivan vieressä ja auringon säteet kimaltelivat vedessä. Tämä on kerta kaikkiaan upea kaupunki!

2014-07-11_10.10.18.jpg
Sydneyn oopperatalo

2014-07-11_11.26.41.jpg

img_9658.jpg

img_9663.jpg
Delfiinit hyppelivät laivamme vieressä.

img_9677.jpgCaptain Cook himself!

Risteilyn jälkeen tutustuin The Rocksin alueeseen, joka on Sydneyn vanhinta aluetta. Pysähdyin katukojussa, josta nappasin mukaan juustohampurilaisen pekonilla. Tunnelma oli upea, katusoittaja soitti kitaraa ja ihmiset hyörivät omissa askareissaan – kuka töissä kuka lomalla. Kävelin ympäri kaupunkia ja saavuin Chinatowniin, jonka haistoi jo kaukaa. Itämaiset tuoksut tulvivat nenään ja ihmisiä oli paljon liikkeellä. Täällä oli t-paitoja, matkamuistoja ja kaikkea mahdollista krääsää tarjolla hurjia määriä ja joku shoppailusta pitävä olisi varmasti viettänyt täällä tunti tolkulla aikaa. Minä sen sijaan kiersin korttelit, harkitsin paria t-paitaa lapsille, mutta totesin etten nyt jaksa paneutua shoppailuhommiin sen enempää. Muutenkin niin tällä kuin muillakin reissuillani on shoppailut jääneet todella minimiin. Kahden dollarin (1,40€) magneetin ostin matkamuistoksi.

img_9682.jpg

img_9683.jpg

2014-07-11_12.23.45.jpg
Nappasin katukojusta herkullisen hampparin.

img_9696.jpg
Papukaija istahti pöydälleni kun olin syömässä.

Illan jo hämärtyessä saavuin Darling Harbouriin, jossa istahdin siiderille rannan tuntumassa. Ihmettelin hetken perjantai-illan vilinää, mutta pitkän päivän päätteeksi aloin olemaan jo valmiina nukkumaan.

Seuraavana aamuna chekkasin ulos hotellistani ja lähdin kävelemään lauantaiaamuun heräävään kaupunkiin. Tutustuin Hyde Parkiin, jonka kulmalta nousin bussiin ja matkasin parinkymmenen minuutin matkan päähän Bondi Beachille.

2014-07-12_09.48.07.jpgBondi Beach

2014-07-12_09.56.03.jpg

aviary_1405125590101.jpg

2014-07-12_11.07.19.jpg

img_9740.jpg

img_9758.jpg

Bondi Beach oli upea ilmestys ja täynnä elämää. Hyppäsin pois bussista ja lähdin kävelemään rantaa kohti. Kymmenet surffaajat olivat jo vedessä ja rannalla lapsiperheet istuivat jäätelöllä. Kävelin rannan päästä päähän ja käännyin takaisin. Istahdin itsekin jäätelölle portaikkoon. Syötyäni vielä lounaan rannan tuntumassa, lähdin bussilla takaisin Sydneyn keskustaan. Tässä bussissa olisi pitänyt olla vain etukäteen maksettu matkalippu, mutta ystävällinen Aussityttö maksoi matkan puolestani. Ystävällistä porukkaa!

aviary_1405132860897.jpg

Keskustassa noukin rinkkani hotellilta ja tapasin Pohjois-Korean reissulta tutun Craigin, jonka kanssa kävimme kahvilla. On mukavaa kun on kavereita ympäri maailmaa. Kerroin Craigille ihastuneeni todella tähän upeaan kaupunkiin ja toden totta, Sydneystä tuli kertaheitolla yksi suosikki kaupungeistani! Craig myös hehkutti ilmoja, sillä näin lämmintä on harvoin talvisaikaan Sydneyssä.



Kahvittelun jälkeen reissu alkoikin olemaan lentomatkoja lukuun ottamatta paketissa. Olipas huikea reissu!

Avainsanat: reissut, australia


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini