Matkalla Brisbaneen ja kenguruita & koaloita

Share |

Keskiviikko 2.7.2014 - Mikko


Matka Australiaan on pitkä. Lensin ensin Finnairilla Singaporeen 11 tuntia ja muutaman tunnin odottelun jälkeen matka jatkui vielä seitsemän tunnin verran kohti Brisbanea. Lentäminen ei ole varsinaisesti kivaa ja 11 tuntia perse hiessä penkissä ei ole niitä miellyttävimpiä kokemuksia. Siitä huolimatta ne ovat osa seikkailua ja reissua ja oikealla asenteella niistä selviää mukavasti. Jotkut aina sanoo, että Australiaan asti ei kannattaisi kahdeksi viikoksi edes lähteä kun matkatkin ovat niin pitkät. Itse olen eri mieltä ja minulle parin viikon mittainen reissu ja elämys on mitä sopivin tapa nähdä maailmaa.

2014-07-02_09.05.27.jpg
Aamupala Brisbanen South Bankissa. 

Tällä kertaa pyrin jälleen ottamaan rinkkaani mahdollisimman vähän tavaraa. Eniten tilaa ja painoa vie kaikki elektroniikka: järjestelmäkamera, pieni vedenalainen pokkarikamera (kiitos Jukka!), läppäri, kännykkä ja kaikkien näiden johdot ja laturit. Vaatteiden vuoksi rinkka ei juuri täyty. Mukana on muutamia t-paitoja, kalsareita ja parit sukat. Tosin Sydneyn viileitä säitä varten jouduin ottamaan mukaan myös takin ja menomatkalla jalassa on löysähköt farkut ja päällä huppari. Jalassa tarrasandaalit, jotka ovat osoittautuneet erinomaiseksi pitkillä kävelymatkoilla, joita reissuillani teen. Tällä kertaa otin mukaan myös juoksulenkkarit.

Lisäksi mukana on aurinkorasvaa, käsidesiä, rakkolaastareita ja hammasharjat yms.
Brisbanen hotellin varasin reissuun lähtöpäivänä Hotels.comin kautta. Kriteereinä oli edullinen hinta, mutta kuitenkin sellainen järkevänlaatuinen hotelli. Fijillä olisi sitten kuitenkin tiedossa alkeellista majoitusta ja kai ulkohuussiakin.

Hintaa Brisbanen hotellille tuli reilut seitsemän kymppiä, joista sain tosin Ostohyvitys.fi –palvelun kautta pari euroa alennusta :) Hotelliksi valkkaantui Soho, joka kuulosti jotenkin tutulta ja miellyttävältä. Sijainti vaikutti hyvältä ja huoneessa on tarjolla ilmainen internet. Mitä sitä muuta matkaaja tarvitseekaan? Edullisemmissa maissa (Kiina, Vietnam..) olen käyttänyt hotelleja, joiden hintataso on ollut 10-40 euron luokkaa yöltä ja monesti olen ottanut hotellin vasta paikan päältä marssimalla sisään kivannäköiseen hotelliin sellaiselta alueelta, josta käsin on hyvä lähteä liikenteeseen.

2014-07-02_08.44.30.jpg
Brisbane

Fijillä majoitus on jo varattuna, mutta palattuani Yasawa –saariseikkailulta, olen vielä yhden yön pääsaarella Nadissa, josta en ole vielä hotellia varannut. Sydneyn hotellin varaan myös vasta myöhemmin reissun päältä.

Saavuin Brisbaneen aikaisin aamulla, kello viiden aikaan. Sain nukuttua koneessa varsin hyvin (ensin n. 7 tuntia ja sitten vielä 4 tuntia), joten olo oli suhteellisen pirteä. Taivas oli kirkas, mutta ilma aamusta vielä hyytävän kylmä, varmastikin alle kymmenen astetta. Otin junan lentoasemalta keskustaan ja juttelin samalla lennolla tulleen tanskalaisen reppureissaajan kanssa. Hän oli tullut maahan pelkkä menolippu taskussaan.

img_8632.jpg

Kävelin reilun kilometrin matkan hotellille ja odottelin hetken ennen kuin hotellin, tai itse asiassa motelli se näköjään olikin, resepsuuni aukesi. Sain onneksi huoneen jo heti käyttööni ja pääsin käymään suihkussa ennen kaupungille lähtöä.

Tutustuin Brisbanen keskustaan ja South Bankin alueeseen. Aurinko alkoi pikkuhiljaa lämmittää, mutta sandaaleissa varpaat palelivat. Kaupunki on varsin miellyttävä, mutta ehkä aavistuksen koviin ennakko-odotuksiin nähden yleisilmeeltään pettymys. Ehkä pettymys on kuitenkin liian voimakas sana ja kuvastaa enemmänkin niitä suuria odotuksia joita kaupungille olin etukäteen asettanut.

img_8785.jpg

Aamukymmenen jälkeen lähdin taksilla kohti Lone Pine Sanctuary -puistoa, jossa pääsin tutustumaan mm. vapaana hyppeleviin kenguruihin ja pitämään koalaa sylissäni. Nämä kaksi eläintä ovat eittämättä Australian tunnetuimmat eläimet ja varsinaisia symboleita. Lisäksi oli hauska törmätä piirroselokuvistakin tuttuun ”Tasmanian tuholaiseen”.

Alue oli hieno ja eläimiä näki todella hyvin. Kenguruita oli paljon ja ne olivat hyvin rauhallisia ja nauttivat ihisten tarjoamista ruuista. Kenguruiden ja koaloiden lisäksi alueella oli runsaasti erilaisia lintuja, krokotiilejä yms.

img_8667.jpg

img_8673.jpg

img_8693.jpg

img_8769.jpg

Brisbanen historia on varsin mielenkiintoinen. Ennen eurooppalaisten saapumista 1797 aluetta asuttivat aboriginaalit, jotka kuolivat tai ajettiin pois vain seitsemän kymmenen vuoden kuluessa eurooppalaisten saapumisesta. Brisbaneen nousi rangaistussiirtola, minne niskoittelevat rangaistussiirtolaiset lähetettiin kärsimään rangaistuksiaan. Siirtola saikin pian maineen yhtenä Uuden Etelä-Walesin tiukimmista rangaistussiirtoloista. 1825 vuoden lopulla alueen virallinen väkiluku oli ”45 miestä ja kaksi naista”, mutta nyt siitä on kasvanut yksi Australian suurimmista kaupungeista liki kahdella miljoonalla asukkaallaan.

img_8783.jpg
South Bankissa on rakennettu keinotekoinen ranta- ja uima-alue.

Iltapäivällä jatkoin kiertelyä kaupungilla ja pistäydyin South Bankin rannalla syömässä. Nyt aurinko lämmitti jo mukavasti ja lämpöä oli reilut parikymmentä astetta. Pitkä lentomatka, aikaero ja pitkä kävely alkoi jo vaatimaan veroa ja meinasin nukahtaa pöytään, mutta lähdin kuitenkin reippaasti jatkamaan matkaa. Tutustuin turisti-infopisteessä mahdollisiin retkiin ja yritimme virkailijan kanssa soittaa erilaisia retkiä läpi, mutta kaikki oli joko jo täynnä tai niitä ei tehtäisi torstaisin. Lopulta kävi hyvä onni. Vaellusretkiä tekevän pienen toimiston omistaja pahoitteli ensin, ettei tee retkiä torstaisin ja oli lähdössä itse perheensä ja tuttavien/sukulaistensa kanssa 10 kilometrin vaellukselle Mt. Mitchellille. Hän kuitenkin kutsui minut mukaan veloittaen reissusta vain puolet normaalihinnasta. Luultavasti tästä tulee jotain aivan muuta kuin perinteiset vaellusreissut!

Lähtö siis aamulla 8:30 ja puolilta öin matka jatkuukin jo Fijille!

img_8746.jpg

img_8736.jpg

img_8727.jpg

Avainsanat: reissut, australia


Kommentit

30.12.2016 10.32  kirsi

Mihin vuoden aikaan olit Brisbenissä? suunnittelemme sinne reissua v2018... onko toimivaa julkista liikennettä ja mistä päin kannattaisi hotelli/apartment ottaa? kävitkö Gold coastilla?

30.12.2016 10.52  Mikko

Moikka Kirsi!

Olin heinäkuun alussa ja vain pari päivää matkalla Fizille. Brisbane on todella kiva kaupunki, joten voin kyllä suositella.

Koska olin vain pari päivää en ehtinyt käymään Gold Coastilla, mutta varmasti näkemisen arvoinen. En valitettavasti osaa tuohon majoittumiseen tai julkiseen liikenteeseen ottaa kantaa. Taisin itse liikkua vain kävellen enkä yksin reissatessa juuri kiinnittänyt huomiota majoittumiseen kunhan oli keskellä kaupunkia.

Hyvää matkaa Brisbaneen. Tykkäsin todella paljon Sydneystä, Melbournea on kehuttu kovasti ja Melbournin pohjoispuolella Cairns on myös ilmeisesti tosi kiva paikka.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini