Yhteenvetoa Pohjois-Korean reissusta

Share |

Maanantai 28.4.2014 - Mikko


img_67392.jpgPohjois-Korea oli niin hämmentävä kuin osasin odottaakin. Vaikka kaikkeen näkemääni tuleekin suhtautua varauksella, täytyy sanoa, että olin kuitenkin positiivisesti yllättynyt kaupungista ja yleisestä fiiliksestä erityisesti Pjongjangissa. Kaupungissa on jo enenevässä määrin autoja, joka puolella oli siistiä, monia leikkipuistoja ja massiivisia monumentteja sekä rakennuksia. Rakennukset olivat pääasiassa toki heikosti rakennettuja, hailakan värisiä ja neuvostohenkisiä, mutta silti monesti kohtuullisen siistejä. Ihmisten yleisvaikutelma oli hieman harmaa, johtuen osittain pukeutumistyylistä, joka on monesti harmaanvihreä, vaikka värejäkin kadulla toki näkee. Erityisesti kansallisasuihin pukeutuneet naiset toivat katukuvaan väriä.

Avainsanat: reissut, pohjois-korea, kiina


Kommentit

30.4.2014 8.44  Janne

Kuinka ohjattua/kontrolloitua Pjongjangissa liikkuminen oli, päästetäänkö turistit pyörimään omine nokkineen vai onko hyväksi arvioitu päiväohjelma annettu ylempää?

30.4.2014 8.46  Mikko

Ei saatu kävellä lainkaan yksikseen, vaan aina oppaan kanssa. Tosin kerran kävelimme pitkän pätkän (0,5-1km) siten, että oppaat olivat 100m päässä about.

Bussilla menimme kyllä ihan ristiin rastiin kaupunkia.

30.4.2014 9.23  Marko

Saiko turistit pyynnöstä mennä katsomaan oppaan kanssa haluamiaan kohteita vai oliko koko reitti ennalta määrätty mitä turisteille näytetään?

Minkälaista ruokailu oli ja valvottiinko turisteja hotellissa? Millä tavalla varmistettiin etteivät turistit häipyneet hotellista omille teilleen vai missä turistit yöpyivät?

30.4.2014 9.28  Mikko

Kyllä meillä oli aika tarkka ohjelma ja menimme ryhmässä eteenpäin. Ei ollut siis oikein aikaa, eikä suoranaisesti tarvettakaan lähteä sen lisäksi muualle. Varmasti ohjelma oli rakennettu siten, että siinä tuli ne paikat esille jotka halutaankin esitellä. Ei kuitenkaan suoranaisesti sellainen fiilis ollut, etteikö muitakin paikkoja olisi saanut nähdä.

Kävimme ravintoloissa syömässä. Ne oli sellaisia vähän parempia paikkoja, eli ei ihan perus asukkaille varmaan tarkoitettuja (eliitti + turistit varmaan). Tosin ei siellä kyllä hirveästi sellaisia normiravintoloitakaan näkynyt.

Meitä ei valvottu hotellilla, mutta oli ohjeet ettei hotellilta saanut lähteä kuin ihan piha-alueelle. Hotelli oli keskustassa sellaisessa saaressa, joten periaatteessa saarella saa hieman vapaammin liikkua. Ei meitä erityisesti siis valvottu vaan oppaat luottivat meihin ja meille oli korostettu, että sääntöjen rikkominen aiheuttaa oppaille isoja ongelmia, joten älkää tehkö sellaista.

Ryhmämatkan sijaan olisi voinut tehdä myös oman reissun, vaikka yksin tai kaveriporukassa niin, että olisi paikallisopas mukana. Samat paikat siinäkin kyllä näkee, mutta ehkä siinä olisi saattanut olla vähän enemmän joustavuutta ohjelman suhteen.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini