Ryöstettäväksi Rioon

Share |

Maanantai 28.10.2013 klo 22.43 - Mikko


Lämpimän syksyn jälkeen talvi alkaa tehdä taas tuloaan. Auton ikkunat ovat jäässä ja tiet liukkaita. On siis aika käydä heittämässä talven ensimmäinen reissu lämpimään ja käydä tsekkaamassa Etelä-Amerikan helmi, Rio de Janeiro marraskuun alussa. Kyseessä on Nuorkauppakamarin maailmankokous, jonne osallistun sekä työn, koulutuksen että huvin merkeissä. Tapahtumaan osallistuu 5000 ihmistä ympäri maailmaa ja Suomestakin matkaan lähtee toistasataa ihmistä.

rio1.jpg 

Itse lähden reissuun käytännössä yksin, vaikka muutama tuttu nimi osallistujalistalla onkin. Suomalaiset matkaavat paikan päälle kukin omaan tahtiinsa ja oma lentoni lähtee sunnuntaina 3.11. aamuvarhaisella ja paluu on sunnuntaina 10.11.

On hienoa olla taas matkalla kohti seikkailua ja Rio de Janeiro on hyvin mielenkiintoinen kaupunki. Olen käynyt siellä reilut 15-vuotta sitten ja hyviä muistoja kuorruttaa mielikuvat turvattomasta suurkaupungista, jossa ulkona liikkumisen kerrottiin olevan hyvin vaarallista. Matkustajatiedote ei luvannut nytkään paljon parempaa:

Brasiliassa rikollisuus on ongelma ja erityisesti suurkaupungeissa on oltava valppaana. Passi, lentolippu, suuremmat rahamäärät, arvoesineet ja -korut on syytä säilyttää hotellin tallelokerossa. Pimeällä yksin liikkumista tulee välttää.

Rikollisuutta esiintyy erityisesti suurissa kaupungeissa, kuten Rio de Janeirossa, São Paulossa, Curitibassa, Fortalezassa, Recifessä ja Salvadorissa. Riossa ja São Paulossa on ajoittain rikollisliigojen keskinäisiä tai niiden ja poliisin välisiä aseellisia yhteenottoja, jotka voivat ulottua myös turistialueille. Rikollisjoukot ovat välillä myös tarkoituksella kohdistaneet aseellisia hyökkäyksiä siviilejä vastaan luodakseen epäjärjestystä.

Aseellisten ryöstöjen uhka on suuri São Paulon, Rion ja muiden suurkaupunkien keskustoissa sekä lentokentiltä hotelleihin johtavien väylien varrella. Ryöstöjä esiintyy usein liikennevaloissa ja ovet on syytä pitää lukittuina sekä ikkunat suljettuina autolla liikuttaessa. Illalla ja yöllä yksin liikkumista tulee välttää. Ryöstön kohteeksi joutuessaan matkustajia kehotetaan olemaan vastustelematta väkivallan uhriksi joutumisen välttämiseksi.

Taskuvarkaudet ovat yleisiä. Turistien ryöstäminen lapsi- ja nuorisojengien toimesta on lisääntynyt ja erityisesti rantojen tuntumassa liikuttaessa tulee olla varuillaan.


Toivottavasti äiti ei lue tätä blogipostausta. 

Majoitun Cobacabana beachille Olinda nimiseen hotelliin. Minulle selvisi vasta myöhemmin, että valtaosa suomalaisista majoittuu parin korttelin päässä sijaitsevaan Astoria-hotelliin. Majoittuminen samassa hotellissa ei olisi ollut välttämättä huono idea, mutta eiköhän sitä näinkin pärjätä.

rio2.jpg

Lennän Rioon Lontoon ja New Yorkin kautta. Vähän säätöä, mutta eiköhän sitä perille päästä. Paluumatkalla minulla on pysähdys Dallasissa 10 tuntia, joten ehdin heittää Dallasissakin pienet kiertokäynnit!

Sao Paulossa minulla on myös ystävä 15-vuoden takaa vaihto-oppilasvuodeltani Yhdysvalloista. Elisa on töissä lentoyhtiössä ja saattaa tulla moikkaamaan Rioon joka on vajaan tunnin lentomatkan päässä Sao Paulosta. Olisi mukava nähdä näiden kaikkien vuosien jälkeen.

Päivittelen blogiini tunnelmia Rio de Janeirosta matkan edetessä. Jos blogillani on Riossa käyneitä lukijoita, niin vinkkejä ja suosituksia otetaan vastaan!

(Kuvat sxc.hu)

Avainsanat: reissut, brasilia


Kommentit

31.10.2013 20.19  Mikko

Reissun ensimmäinen ryöstö tapahtui jo ennen kuin paikalle edes on päästy. JCI World Congressin rekisteröintimaksun luottokortilla maksaneiden luottokorttitiedot ovat vuotaneet rikollisille ja monien kortteja on jo käytetty :-)


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini