Okinawalla

Share |

Sunnuntai 7.7.2013 klo 14.24 - Mikko


Aamulla herätys vähän ennen seiskaa ja kamat kassiin. Pikaisen aamiaisen jälkeen hotellin oma bussi kuljetti minut Osakan lentokentälle. Kenttä on muuten aika hieno. Se sijaitsee keinotekoisella saarella, jonne kulkee lähes 4 km mittainen silta. Itse kenttä on useassa kerroksessa ja erittäin moderni.

Kentän perimmäisestä nurkasta löytyi Jetstarin piste, jonne kävin nakkaamassa rinkkani ja lähdin portille.

Kahden tunnin lennon jälkeen saavuin Okinawalle. Koneessa istui viereisellä paikalla luultavasti koneen ainoat ulkomaalaiset (tai ainakin länsimaalaiset), pari jenkkiä Nebraskasta. Okinawalaiset eivät oikein jenkeistä välitä, sillä täällä käytiin toisen maailmansodan yksi verisimmistä taisteluista ja edelleen saarelta löytyy amerikkalaisten tukikohta.

img_7476.jpg

En saanut heti huonetta, joten lähdin kävelemään kaupungille. Löysin ”pääkaupunki” Nahan pääkadun, joka oli täynnä ravintoloita ja matkamuistomyymälöitä. Toinen toisen perään myi samaa krääsää. Ostin lapsille parit pienet tuliaiset ja kävin syömässä.

Katu oli sunnuntaina suljettu autoilta klo 18 asti ja törmäsin hienoon tanssi- & lauluesitykseen, jota jäin katsomaan.

img_7491.jpg




Hotellille päästyäni lähdin vielä taksilla saaren eteläosassa olevalle Bibi Beachille. Ilma oli todella kuuma, varmaan n. 35 astetta ja paikalla oli paljon väkeä. Ranta oli selkeästi suosittu perheiden ja kaveriporukoiden keskuudessa ja monet olivat tulleet grillailemaan. Grillejä ja kaasupulloja sai vuokrata paikan päältä. Auringon laskeuduttua hipsin takaisin taksille ja hotelliin.

img_7564.jpg


img_7588.jpg


img_7597.jpg


Lenkkarit jalkaan ja kuuden kilsan lenkki. Juoksin pitkin Nahan pääkatua joka oli nyt myös täynnä autoja ja ihmisiä oli taas runsaasti. Juoksu oli aikamoista liikennevaloissa seisomista, kunnes pääsin hiljaisemmille pikkukaduille.

Japanissa on muuten kaikki taksit vanhoja Toyota-autoja. Takaovi aukeaa aina automaattisesti ja kuskeilla on monesti valkoiset hansikkaat kädessä. Takseja näyttää ajavan aina vanhemmat herrasmiehet.

img_7470.jpg

Huomenna lähden aamulla 9:00 kahdeksan tunnin kierrokselle ja tutustun toisen maailman sodan aikaisiin paikkoihin. Siitä tulee todella mielenkiintoista.

2013-07-07_19.23.05.jpg

Auringonlasku Okanawan Bibi Beachilla

Avainsanat: reissut, japani


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini