Reppureissulle Japaniin!

Share |

Maanantai 24.6.2013 klo 23.04 - Mikko


Mietin pitkään mitä kivaa keksisin kesälomaksi. Erilaisia ajatuksia ja kuvioita oli mielessä, mutta toisaalta halusin pitää kesän suunnitelmat auki loppumetreille asti. Lopulta päädyin, näin viikkoa ennen lomien alkua ja lyhyen pohdinnan jälkeen, lähteä yksin reppureissulle Japaniin! 

sushi.jpgVarasin tänään lennot Tokioon ja nyt alan tutkimaan hotellitarjontaa. Tarkoitus on varata hotelli Tokiosta 2-3 yöksi, mutta sen jälkeen ei olisi sen tarkempaa suunnitelmaa. Ihan tilanteen mukaan etenemistä ja hotelleihin tai mahdollisesti jonkin tyyppisiin paikallisiin majataloihin majoittumista. Niissä voisi tavata varmasti ihan mielenkiintoista porukkaa eri puolilta maailmaa. Toisaalta en ota majoituksesta stressiä vaan tilanteen ja fiiliksen mukaan sopiva majoitusvaihtoehto varmasti aina löytyy.

Heitin myös meiliä japanilaisille ystävillemme, jotka tapasimme vajaa parikymmentä vuotta sitten jollain ulkomaan reissullamme. Junji ja Tomoko ovat sen jälkeen käyneet meillä useaankin otteeseen mm. mökillämme Hangossa. Kauan on siitä kun viimeksi olen heitä nähnyt ja nyt olisi oiva tilaisuus käydä heitä moikkaamassa paikan päällä ja saada kenties hyviä vinkkejä omaa reissua varten ja nähdä aitoa paikallista meininkiä!

Kirjoitin reilu vuosi sitten blogiin asioita, joita pitää vielä toteuttaa (Things you do before you die). Listalla oli aidon Koben härän syöminen Japanissa ja tämä erikoisuus tulee nyt myös toteuttaa!

Vaikka en halua reissua liikaa suunnitellakaan, pitää toki pientä valmistautumista tehdä ja kartoittaa mielenkiintoisia kohteita. Tässä saan jeesiä parilta Japani expertiltä vielä tämän viikon aikana (kiitos Heikki, Kaisa & Lauri).

Tokio Passi –opaskirjan kappale kulttuurishokista Japaniin saapuessa vain vahvistaa intoa ja odotuksia reissua kohtaan.

”Ensi kertaa Japanissa vieraileva kokee väistämättä ns. kulttuurishokin. Se tarkoittaa ”haavi auki” –tilaa johon suomalainen tai kuka tahansa ei-japanilainen joutuu. Aivot eivät mukaudu heti vieraan planeetan kulttuuriin. Vaikka olisi tehnyt kotiläksynsä eli tutustunut japanilaisuuteen, käytöstapoihin, kirjojen lukemiseen lopusta alkuun, katujen nimettömyyteen, vasemmanpuoleiseen liikenteeseen ja ulkoilman tupakointikieltoihin, niin moni muukin asia tuntuu nurinkuriselta. Vastaavaa kulttuurishokkia ei koe Afrikassa, Amerikoissa tai pääosassa Aasiaa.”

Mielenkiintoinen reissu tulossa ja itsellekin hyppy tuntemattomaan. Yksin ei ole tullut juuri reissattua ja tällainen ”reppureissu” –tyyppinen lähestymistapa ei ole välttämättä ollut perinteisesti ihan se oma tapa – siksi nyt onkin niin hienoa repästä oikein kunnolla ja lähteä seikkailuun!

Pyrin kirjoittamaan reissusta tätä blogia jos jotain sattuu matkan eteneminen kiinnostamaan :-) Otan myös mielelläni vastaan vinkkejä Japanin matkaajilta!

Avainsanat: reissut, japani


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini